17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дреме ми на меркурия

Интересно малоумна концепция за любители на "средното"! По "средното" ли ще мерим или по това коя планета достига най-близо до Земята в движението си по орбита!?

След образуването си Слънцето на няколко пъти се е доближавало до свой събратя на по малко от 1 св.година. Едно такова доближаване довело до това,че външните планети на двете светила се доближили, което е причина за редица катаклизми: 1. Меркурии, който тогава се намирал между Марс и Юпитер и бил с размерите на Земята се е сблъскал с малка планета, поради, което ядрото му и външната мантия са изтласкани към Слънцето, а кората и външната му мантия са останали на мястото на сблъсъка. Може остатъка от тази малка планета или Меркурий да са се сблъскали и със Земята и да са довели до формиране и на Луната. 2. Венера- вероятно Венера и Меркурий за няколко милиона години да са формирали гравитационна двойка ,като орбитата на Меркурий е бил обратен на въртенето на Венера по оста и. С масата си Меркурий не само е забавил въртенето на Венера от 10 ч., но и е обърнал въртенето около оста и на 243 дни, а годината и е от 224 дни- т.е. едно денонощие на Венера и е по голямо от една година с 19 земни дни. 3. Уран - вероятно голяма планета е променила осевото въртене на Уран с 90градуса- вместо от изток- запад се върти от север на юг. Поздрави.

прекаляваш с билярда пич!!!

космоса е вода съвсем скоро ще се ококорите всички когато падне завесата !!!!

Наскоро подводницата Союз се скачи с подводната станция МКС... :)))

Статии, в които се говори за някакви никому неизвестни учени, най често се оказва фалшива новина. Всеки себеуважаващ се журналист, пише имена и източници. Тук понеже такива няма, новините са в стил "една жена на пазара ми каза".

А, нема а съ учуда ако кажат, че слънцето обикаля около Меркурий.

и Москва не е никак близо до нас, Виена и Рим са по-близо в повечето случаи ...

zaxxon@

Неудачно сравнение, Виена и Рим по принцип са по близко от Москва. Без значение на къде си се завъртял...

Меркурий е на дупки като български пътища.

Пращай на Меркурий !

абе тия вече съвсем изперкаха и се чудят как да се докопат до докторските степени. Аз пък, след дълги и мъчителни изчисления, установих, че когато има лунно затъмнение луната е по далеч от слънцето отколкото земята. след това месеци наред проверявах заключенията си и в един момент на слънчево затъмнение ми просветна, че заключенията са ми погрешни.

Меркурий е само ядро на планета. Слънчевия вятър е издухал леките скали и атмосферата и в момента около Слънцето се върти само ядрото.

уникално нелепо изказване "Меркурий е само ядро на планета." това няма как да е така, дори ако предположиш че в даден момент е така, повърхността веднага ще се втвърди и ще образува мантия и кора. това което Слънцето успява да топи е само кората. "Слънчевия вятър е издухал леките скали и атмосферата ..." слънчевия вятър няма нищо общо с вятъра на земята и е неспособен да "издуха" каквото и да е, пък и няма причина да се предполага че Меркурий въобще някога е имал атмосфера. Налягането което слънчевият вятър оказва на Меркурий е сметнато и е около 2,1 х 10на-8 Pa, средното атмосферно налягане на Земята е около 100 kPa! Само около 2 х 10на-13 пъти по-високо от Слънчевия вятър на Меркурий и скалите още са цели, незнайно защо!

Чел,чел- недочел, недей да се изказваш кмпетентно за неща от които идея си нямаш, а си прочел в интернета нещичко !!! Така де- прави каквото искаш ама си е излагация ...

изключително нелепо изказване! слънчевия вятър няма нищо общо с вятъра на земята и е неспособен да "издуха" каквото и да е. Налягането което той създава на Меркурий е 2,1 х 10 на -8ма степен Pa, средното атмосферно налягане на Земята е около 100 000 Pa. Това са десет трилиона (1х10 на 13та) пъти по-високо тук на Земята и въпреки това скали още има. също няма причина да предполагаш че атмосфера на Меркурий въобще някога е имало. също няма как Меркурий да е само ядро, дори да предположим че в даден момент е само ядро то повърхонстно веднага ще изстине и ще формира мантия и кора. това което слънцето е способно да разтопи е само кората.

вместо да се напъваме за марс и венера да одим на меркуриий бе

Ходи! Някой да те спира?!?

Ми,ко чакаш !

мъск да ми направи ракетка която да вози хора

мъск ше напраи ракета която ще извозва хора.... той вече извозва.... ама .... нали е модерно ...