17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вместо да се напъваме за марс и венера да одим на меркуриий бе

Меркурий е само ядро на планета. Слънчевия вятър е издухал леките скали и атмосферата и в момента около Слънцето се върти само ядрото.

абе тия вече съвсем изперкаха и се чудят как да се докопат до докторските степени. Аз пък, след дълги и мъчителни изчисления, установих, че когато има лунно затъмнение луната е по далеч от слънцето отколкото земята. след това месеци наред проверявах заключенията си и в един момент на слънчево затъмнение ми просветна, че заключенията са ми погрешни.

Ходи! Някой да те спира?!?

Пращай на Меркурий !

Ми,ко чакаш !

Меркурий е на дупки като български пътища.

уникално нелепо изказване "Меркурий е само ядро на планета." това няма как да е така, дори ако предположиш че в даден момент е така, повърхността веднага ще се втвърди и ще образува мантия и кора. това което Слънцето успява да топи е само кората. "Слънчевия вятър е издухал леките скали и атмосферата ..." слънчевия вятър няма нищо общо с вятъра на земята и е неспособен да "издуха" каквото и да е, пък и няма причина да се предполага че Меркурий въобще някога е имал атмосфера. Налягането което слънчевият вятър оказва на Меркурий е сметнато и е около 2,1 х 10на-8 Pa, средното атмосферно налягане на Земята е около 100 kPa! Само около 2 х 10на-13 пъти по-високо от Слънчевия вятър на Меркурий и скалите още са цели, незнайно защо!

и Москва не е никак близо до нас, Виена и Рим са по-близо в повечето случаи ...

изключително нелепо изказване! слънчевия вятър няма нищо общо с вятъра на земята и е неспособен да "издуха" каквото и да е. Налягането което той създава на Меркурий е 2,1 х 10 на -8ма степен Pa, средното атмосферно налягане на Земята е около 100 000 Pa. Това са десет трилиона (1х10 на 13та) пъти по-високо тук на Земята и въпреки това скали още има. също няма причина да предполагаш че атмосфера на Меркурий въобще някога е имало. също няма как Меркурий да е само ядро, дори да предположим че в даден момент е само ядро то повърхонстно веднага ще изстине и ще формира мантия и кора. това което слънцето е способно да разтопи е само кората.

мъск да ми направи ракетка която да вози хора

А, нема а съ учуда ако кажат, че слънцето обикаля около Меркурий.

Статии, в които се говори за някакви никому неизвестни учени, най често се оказва фалшива новина. Всеки себеуважаващ се журналист, пише имена и източници. Тук понеже такива няма, новините са в стил "една жена на пазара ми каза".

Чел,чел- недочел, недей да се изказваш кмпетентно за неща от които идея си нямаш, а си прочел в интернета нещичко !!! Така де- прави каквото искаш ама си е излагация ...

мъск ше напраи ракета която ще извозва хора.... той вече извозва.... ама .... нали е модерно ...

космоса е вода съвсем скоро ще се ококорите всички когато падне завесата !!!!

След образуването си Слънцето на няколко пъти се е доближавало до свой събратя на по малко от 1 св.година. Едно такова доближаване довело до това,че външните планети на двете светила се доближили, което е причина за редица катаклизми: 1. Меркурии, който тогава се намирал между Марс и Юпитер и бил с размерите на Земята се е сблъскал с малка планета, поради, което ядрото му и външната мантия са изтласкани към Слънцето, а кората и външната му мантия са останали на мястото на сблъсъка. Може остатъка от тази малка планета или Меркурий да са се сблъскали и със Земята и да са довели до формиране и на Луната. 2. Венера- вероятно Венера и Меркурий за няколко милиона години да са формирали гравитационна двойка ,като орбитата на Меркурий е бил обратен на въртенето на Венера по оста и. С масата си Меркурий не само е забавил въртенето на Венера от 10 ч., но и е обърнал въртенето около оста и на 243 дни, а годината и е от 224 дни- т.е. едно денонощие на Венера и е по голямо от една година с 19 земни дни. 3. Уран - вероятно голяма планета е променила осевото въртене на Уран с 90градуса- вместо от изток- запад се върти от север на юг. Поздрави.

zaxxon@

Неудачно сравнение, Виена и Рим по принцип са по близко от Москва. Без значение на къде си се завъртял...

Интересно малоумна концепция за любители на "средното"! По "средното" ли ще мерим или по това коя планета достига най-близо до Земята в движението си по орбита!?

Дреме ми на меркурия

Наскоро подводницата Союз се скачи с подводната станция МКС... :)))

прекаляваш с билярда пич!!!