Зелена комета ще може да се наблюдава през август

Сега кометата се движи към Слънцето от Облака на Оорт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с една статия преобърнахте цялата наука на 789554 градуса......

"Сега кометата се движи към Слънцето от Облака на Оорт - гигантска сферична обвивка около звездата ни, където често се образуват комети." Нека да уточним - кометите НЕ СЕ ОБРАЗУВАТ в този облак, те просто са си там от времето на образуване на Слънчевата система. По някога се откъсват от този облак, като най-вероятната причина е някакво гравитационно въздействие от друго небесно тяло, и потеглят към Слънцето. Периодът на такива комети е хиляди, дори и десетки хиляди години...

"Сега кометата се движи към Слънцето от Облака на Оорт" а след това - от Слънцето към облака на Оорт. Някаква новина има ли в това? Хиперболична орбита !?! Някой е бягал от час по математика и му личи.

Ти пък сега - не им се сърди на дираджиите - статията първоначално е била на английски, след това руснак, увличащ се по конспиратологията некадърно я е превел за блога си, посветен на гущероподобните от Сириус, и чак след това дирниците са я превели на български. Какво да се прави - те милите само руски знаят - нали са русофили...

Текстът е директен превод от английски, а не през руски. Очевидно е за знаещите и двата езика. Които сте само с "работен турски" няма как да го усетите.

Тези "4 арк минути" всъщност трябва да са 4 дъгови минути (ако са толкова), има си термин на български...

Прекалено много очаквания имаш за дираджиите - на тях им дай само да пишат колко е велик др. Путин - за другите неща имат проблеми.