Коментари - 9 млрд. подобни на Земята планети в Млечния път | IT.dir.bg
назад

9 млрд. подобни на Земята планети в Млечния път

Само в нашата галактика, в Млечния път, съществуват 8,8 милиарда планети, които са подобни на Земята по размер, маса и температура на повърхността. А това означава, че на тях могат да се срещат форми на живот.

Обратно в новината

Коментари - 9 млрд. подобни на Земята планети в Млечния път | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бе, те с едни бежанци на могат да се оправят та чуждоземци....

1. В начало Бог сътвори небето и земята. 2. А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Дух Божий се носеше над водата. 3. Рече Бог: да бъде светлина. И биде светлина. 4. Видя Бог, че светлината е добро нещо, и отдели Бог светлината от тъмнината. Виж също: Сътворението на Вселената - размисли на физика 5. Светлината Бог нарече ден, а тъмнината - нощ. Биде вечер, биде утро - ден един. 6. И рече Бог: да има твърд посред водата, и тя да дели вода от вода. (Тъй и стана.) 7. И създаде Бог твърдта, и отдели водата, що беше под твърдта, от водата над твърдта. Тъй и стана. 8. Твърдта Бог нарече небе. (И видя Бог, че това е добро.) Биде вечер, биде утро - ден втори. 9. И рече Бог: да се събере водата, що е под небето, на едно място, и да се яви суша. Тъй и стана. (Водата под небето се събра на местата си, и се яви суша.) 10. Сушата Бог нарече земя, а събраните води - морета. И видя Бог, че това е добро.

Brain wash!!!

Не се притеснявайте. Още само 5000-10000 години без да се унищожим на земята и познанието и технологиите, които ще притежаваме ще ни направят практически безсмъртни, ще може да пътуваме в космоса със скорост тази на светлината, а защо не и по-бързо (ако премахнем ограничението, което ни поставя масата)? Поне това твърдят учените. При това си развитие, ни трябва съвсем малко време за да разбулим вички тайни! Абе, я изчакай малко! Ама нали има толкова много планети, точно като нашата - все трябва да има много по-развити цивилизации... хмм, защо ли не те до сега не прелитат от единият край на вселената до другата, защо ли не ни посетили такива същества, нали има милиарди планети!?

Даммм всичко е яко но проблема е че все осхте не сме дорасли да стигнем до тези земеподобни светове.

аз съм си набелязал няколко хиляди планетки да си ги купя преди да почне масовото разселване по звездите

В такъв случай не бързай, защото скоро няма да може човек да се разсели на звезда, тъй като още не сме измислили как да отцеляваме при милиони градуси температура :)

Кеплер е леко обездвижен, ама продължава да събира данни. Здрава машинка излезе :)

ли е, ако не е не ми я фали

ако не побързаме с развитието си из системата ни може да закъснеем за звездната околност. нещо сме много мудни 52год. след полета на Гагарин.

На мен пък ми се ще да вярвам,че за 100 годишнината на полета на Гагарин вече ще има обитаеми бази на Луната и Марс, ще добиваме материали от астероиди и ще се изучават подробно спътниците на Юпитер и Сатурн. това ще е отлично темпо за развитие на Човечеството в пространството и времето.

много филми гледаш. ако все пак това се случи,базите на луната и добиването на материали ще го правят наи-мощните и развити държави (от които сме мноооого далеч) а ние ще сме си едни бедни въшки ,кое от нещата ще те радва,не разбирам?

му е мудното, цял автомобил въоръжен до зъби с какво ли не се движи сам на марс и го командват от тук, вие обаче още за гагарин си говорите, чудя се дали го знаят децата извън соц. лагера тоя ваш кумир

знаят го -има паметници в лондон и хюстън. за 50 год. от полета марки издадоха с неговият образ над 40 държави включително и в САЩ. що ли пиша на мухльовци кат теб.