Илон Мъск отново коментира криптовалутите и както повелява традицията направи това с публикация в Twitter. За пореден път шефът на Tesla и SpaceX се застъпи за догекойн (Dogecoin), предава technews.bg.

Според американския предприемач, биткойн (Bitcoin) и етериум (Ethereum) имат многослойна система на транзакции, но скоростта на транзакциите на базово ниво е ниска, а таксите за тях са високи.

В същото време разработчиците на догекойн се стремят да увеличат скоростта на транзакциите на базовия слой и да сведат до минимум разходите за транзакции с борсите, които действат фактически като вторичен слой, коментира Мъск в Twitter.

Ето защо Илон Мъск харесва повече криптовалутата догейкон, която се роди като на шега. В края на юни милиардерът подкрепи идеята за намаляване със 100 пъти на таксите за транзакции в блокчейна на догекойн.

Към момента на публикацията догекойн се търгува на цена около 0,21 долара. По-рано, благодарение на изявление на Илон Мъск, тази криптовалута покачи значително цената си.

През пролетта SpaceX - космическата компания на Илон Мъск - дори обяви, че следващата година ще изпрати сателит до Луната, а изстрелването ще бъде платено с догекойн.