Американската компания Apple съобщи за работата си върху "умно" одеяло, което ще следи сърдечния ритъм, честотата на дишане и температурата на потребителя завит в него, предава New York Post.

Джаджата ще се нарича iSheet и ще има 54 сензори, вградени в плата. Устройството ще бъде като калъфка, която да може да се прикрепя към обикновена одеяло, чаршаф или спален чувал за наблюдение на съня. Разработчиците твърдят, че новият продукт ще помогне на потребителите да спят по-пълноценно

"Умното" одеяло ще изпраща събраните данни към екран. Благодарение на сензорите, потребителите ще могат да следят колко често се обръщат и се движат в съня си и анализират цикъла на съня си

Джаджата ще е полезна и за хората със здравословни проблеми, защото автоматично ще звъни на бърза помощ, ако регистрира отказ на някой от жизнените показатели (сърдечен ритъм или дишане).

Разработчиците твърдят, че няма да събират личната информация, получена от устройството, от потребители без тяхното разрешение. Въпреки това, патентът отбелязва, че масив от такива данни би позволил на лекарите да разберат по-добре различните нарушения на съня.

От момента на появата на новата притурка на рафтовете не се съобщава.

През ноември стана известно, че Apple възобновява производството на iPhone X поради малкото търсене на нови модели на iPhone XS и iPhone XS Max.