Шведската компания IKEA представи нова Wi-Fi тонколона в серията SYMFONISK, която развива със Sonos. Новото устройство прилича на рамка за картина, но всъщност служи за възпроизвеждане на музика, макар че компанията е предвидила възможност за смяна на предпазния панел, което позволява лесната промяна на външния вид.

Вижте как изглежда колонката >> >> >>

Тонколоната, която е налична в черно и бяло, се предлага в комплект с един панел, но IKEA ще продава допълнително още два, а освен това са предвидени колаборации с различни артисти. Устройството включва различни опции за насочване на кабела за захранване според начина на окачване и разполага с допълнително място за скриването му.

Джаджата може да бъде поставена и върху шкаф или на земята чрез добавените крачета, за които има място в корпуса, когато не се използват. Както при другите продукти в серията и новата тонколона е част от системата на Sonos, което позволява групирането с други съвместими устройства. Възможно е две тонколони да се сдвоят за възпроизвеждане на стерео звук.

Интеграцията със Sonos осигурява достъп до над 100 стрийминг услуги на музика, а освен това музиката може да се прехвърли към тонколоната чрез AirPlay 2 и Spotify Connect. Продажбите в Европа и Северна Америка започват на 15 юли - отвъд океана тонколоната ще струва 199 долара, а допълнителните панели ще се продават за по 20 долара.