Смартфоните се чупят доста лесно и дисплеят обикновено е най-честата жертва. Освен парите и загубеното време, друг проблем е, че много потребители се притесняват дали устройството им е ремонтирано с качествени части. Новите модели на iPhone ще могат да помогнат в това отношение, съобщава 9to5Mac.

Apple е публикувала документ в сайта си, който дава допълнителна информация за функциите на iPhone 11 и 11 Pro. С помощта на iOS 13.1 притежателите на тези телефони ще получават предупреждение, когато са сменили дисплея на устройството, но новият панел не е оригинален.

От Apple посочват, че неоригиналните дисплеи може да имат некоректни настройки на цветовете, да изразходват батерията повече или да не са достатъчно прецизни. Предупреждението, което ще показва телефонът, ще остава постоянно видимо в Settings > General > About докато дисплеят не бъде сменен с оригинален.

Предупреждението няма да налага други промени в работата с телефона. Освен това Apple ще пази архив с iPhone-ите, които са с подобни неоригинални дисплеи.