Днес повече от всякога гледаме онлайн съдържание от телевизора, възползвайки се от големия му екран и кристално качество. Филми, сериали или видеа - изборът, който предлага интернет и различните онлайн платформи, е огромен. Съдържанието е много по-динамично, а вие сами определяте какво ще гледате. Ако имате смарт телевизор, то вероятно знаете какво удобство предлага той. Но ако нямате, а искате да се насладите на същите възможности, то трябва да си създадете малка джунгла от кабели и да научите сложни софтуерни трикове.

Истината е, че предимствата на смарт телевизорите са значителни. Освен гледането на филми и видео по желание, вие може да сърфирате в интернет, да се възползвате от удобни приложения и да имате достъп до допълнително съдържание, когато гледате любимите си ТВ програми и спортни мачове.

Това прави покупката на смарт устройство доста добър вариант за мнозина. Понякога обаче или нямаме необходимия бюджет, или пък сме доволни от своя телевизор. Така до покупката на ново устройство не се стига.

Мнозина потребители се питат има ли начин да дадат смарт възможности на телевизора си, без да купуват нов и без да "оплитат" хола си с кабели.

Офертата, която промени пазара

До скоро отговорът на този въпрос бе отрицателен. Потребителите можеха да намалят кабелите и пак да свържат телевизора със своя компютър, но софтуерните решения за прехвърляне на съдържанието бяха сравнително сложни за употреба.

Преди по-малко от месец в България започна нова ера в телевизията и интернета.Vivacom представи новите си пакети EON, които позволяват на всеки да има смарт телевизор в своя дом. Това става благодарение на приемник, който ще трансформира телевизора ви, дори да е стар модел с кинескоп, в модерно Smart устройство.

Какво е EON приемникът

EON приемникът е изключително компактен Операционната му система е Android, а след като го свържете с телевизора, ще станете свидетели на трансформация, която едва ли сте очаквали.

EON приемникът е изключително компактен

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

EON приемникът ви позволява да сърфирате в интернет директно от телевизора, както и да гледате богато съдържание. Да играете игри, да ползвате различни приложения за работа, да пускате лесно филми по ваш избор - всичко това става постижимо благодарение на EON на Vivacom.

Възможности и персонализация

Пакетите EON от Vivacom идват с много богато съдържание. В тях ще откриете Видеотека с над 10 000 филми и сериали, събрани на едно място. Всички те са с български дублаж или субтитри.

Платформата идва със самообучаващ се алгоритъм, който анализира вкусовите ви предпочитания и ви предлага съдържание, което би ви харесало. Така може да откриете нов любим филм или сериал. Освен това съдържанието постоянно се обогатява и броят на филмите в платформата нараства. Междувременно всичко е събрано на едно място и e само на един клик от вас.

Може да видите какво дават по телевизиите в момента

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Да предположим, че сте любители на криминалните трилъри. Тогава системата на EON ще започне да ви предлага филми именно от този жанр.

Това съдържание обаче едва ли е най-подходящото за малкото ви дете. Само с няколко клика то вече може да има собствен профил в EON Kids от Vivacom. Малчуганът ви ще има достъп единствено до детски филми и детски телевизии - без възможност да попадне на неподходящо съдържание.

Направата на детски профил отнема секунди

Снимка: Dir.bg

Може да създавате до 5 различни профила. Така възможността за персонализация и по-добро изживяване в EON платформата са гарантирани за всичките членове на семейството ви.

С EON можете да гледате телевизионно съдържание до 7 дни назад за 200+ ТВ канала.

Дистанционното дори поддържа гласово търсене на български език.

Филми и видео навсякъде и по всяко време

Чрез мобилното приложение EON може да се наслаждавате на съдържание не само от вашия телевизор, но и от компютър, смартфон или таблет.

Да предположим, че сте започнали да гледате любим сериал на телевизора, но е трябвало да тръгнете спешно на някъде. При първото свободно време може веднага да продължите да гледате епизода от там, откъдето сте го паузирали... от вашия смартфон.

Приложението позволява да гледате съдържание и да превключвате между различните устройства.

Съдържанието в EON Видеотека се обновява непрекъснато

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Вие може да започнете да гледате нещо от Видеотеката на телевизора в хола и да се прехвърлите по-късно на смартфона, таблета или компютъра.

Приложението EON е достъпно за умни телевизори, смартфони, таблети и лаптопи (PC, MAC).

Безплатна конзола за геймъри

Фактът, че платформата EON работи с Android позволява да инсталирате голяма колекция от игри на нея, които да играете от телевизора.

Състезания с коли или масивни екшън изживявания - ЕON ви позволява да имате истинска гейм конзола.

PUBG е една от многото игри, от които може да се възползвате на новия си умен телевизор

Снимка: PUBG

Нека се спрем само на някои от достъпните заглавия. PUBG и Call of Duty: Mobile са може би най-добрият ви избор, ако искате да се включите в мащабен отворен свят, където ще търсите оръжия, муниции и брони, след което ще влезете в адреналинов екшън до самия край на играта. И всичко това, докато играете срещу други хора.

В Google Play ще откриете заглавия, подходящи както за деца, така и за по-възрастни.

Към ЕON приемника могат да се свързват периферни устройства като клавиатура, джойстик, мишка, слушалки и други.

Идеална оферта за хора с умни телевизори

От Vivacom са помислили и за хората със смарт телевизори. Те могат да се възползват от офертите на компанията без необходимостта от приемник, а само като инсталират приложението EON на своя телевизор. Тук може да откриете списък с умните телевизори, които поддържат опцията.

Така потребителите с по-нови телевизори ще получат лесен достъп до богата Видеотека, над 200 телевизионни канала, и самообучаващ се алгоритъм.

EON включва и наръчник за обучение на работа с дистанционното

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Количеството на спортни канали е огромно, така офертата е идеална и за феновете на различните първенства и надпревари.

Наред с това те ще могат да се възползват и от най-голямото удобство - прехвърлянето на съдържание между различните устройства.

Лесна инсталация

В кутията на EON приемника получавате всички необходими кабели и дистанционно, а от вас се очаква само да ги вкарате в правилната букса.

След това трябва да отворите от профила си в My Vivacom, където да активирате своя EON пакет.

Що се отнася за приложението, то е достъпно за Android устройства тук, за смартфони на Huawei тук и за телефоните на Apple - тук.

Възможностите на EON са наистина огромни, а как може да се възползвате от тях може да научите тук >>>

 

* материалът съдържа продуктово позициониране