Lenovo обновява линията лаптопи ThinkPad с процесори Snapdragon за по-бърза производителност в допълнение към 165Hz честота на опресняване на дисплея. В началото на провеждащия се в момента в Барселона MWC 2022 компанията пуска цял куп ThinkPad модели. X13s, които са последните варианти на ThinkPad, ще се захранват от процесори Snapdragon на Qualcomm. Линията ThinkPad включва също така X1 Extreme и нови попълнения към P- и T-сериите.

Новите ThinkPad-и, задвижвани от Snapdragon, са със съотношение на страните 16:10, след като по-рано компанията обяви преминаване от 16:9 към 16:10. Моделът с формат 16:10 изглежда по-просторен и по-висок от своите предшественици. ThinkPad X13s е първият модел на Lenovo, който разполага с чипа Snapdragon 8cx Gen 3, за който Qualcomm твърди, че предлага до 60% подобрение в сравнение с други алтернативни платформи. Подобренията се проявяват и в увеличения живот на батерията, който предлага ThinkPad X13s, в съчетание с отличната преносимост. 

ThinkPad X13 тежи само 1,06 кг, което е отлично предложение за лаптоп. Той е много лесен за пренасяне дори с една ръка. Липсата на охлаждаща вентилаторна система е допринесла за намаленото тегло на X13, но отличният охлаждащ механизъм на процесора Snapdragon означава минимално генериране на топлина и цялостна ефективност. Моделът също така е здрав и е изработен от 90% рециклиран магнезий. Цената на линията ThinkPad X13 е от 1099 щ. долара и може да е на пазара през май 2022 година.

Освен ThinkPad X13, Lenovo представи и редица други нови продукти на MWC 2022. Линията на компанията включва няколко хромбука и таблета. Някои от лаптопите с Windows 11, които компанията обяви, включват:

Lenovo ThinkBook 14s Yoga Gen 2 и ThinkBook 13s Gen 4. Дуото се захранва от процесори Intel Core от 12-о поколение. Те също така са с двуцветен алуминиев корпус и поддържат Thunderbolt 4 и Wi-Fi 6E.

ThinkPad X1 Extreme Gen 5. Моделът се захранва от 12-о поколение процесор Intel Core i9 H-Series и поддържа до 64 GB LPDDR5x памет и 8 GB памет за съхранение.

ThinkPad T серия: Серията T се предлага във версии с Intel и AMD. Докато моделът на Intel е снабден с 12-то поколение Core SoC, версията на AMD се захранва от процесори от серията Ryzen Pro 6000. Дисплеят на лаптопа е със съотношение на страните 16:10.