Марк Зукърбърг представи прототипи на нови очила за виртуална реалност, които биха превърнали Метавселената в много по-истинско и плътно изживяване.

Butterscotch, Starburst, Holocake 2 и Mirror Lake - това не са имена на военни проекти на американската армия или на ъндърграунд рапъри в Soundcloud. Това са 4 усъвършенствани прототипа на очила и шлемове за виртуална реалност. Те са дело на VR поделението Meta Reality Labs.

Компанията на Марк Зукърбърг твърди, че устройствата са част от еволюцията в посока на "VR изживяване неразличимо от реалността".

"Мисля, че в момента сме по средата на голяма крачка напред към реализма", каза основателят и главен изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг.

Зукърбърг показа на видео и обясни подробности за VR прототипите. Те позволяват фокусиране в дълбочина, минимизират изкривяването на лещите и са с разделителна способност "като на човешка ретина".

Слушалките от своя страна са удобни, като именно комфорта е основния акцент в дизайна им.

Крайната цел е обединяване на прототипите. По думите на Зукърбърг виртуалната реалност се нуждае от шлем с "лек дисплей, чиято картина изглежда като реалността, която виждаме с очите си".

Meta инвестира милиарди в направата на Метавселената, но все още търси правилния път към сърцето на потребителите. За това са нужни още мащабни инвестиции и създаването на нови джаджи, защото към този момент интересът към виртуалната реалност на Зукърбърг е рекордно нисък.