Отивате на палатки, намирате се в непознат град или просто сте на многолюдно събитие с децата и се боите да не ги изгубите? Геолокационният тракер LynQ е идеално решение за подобни случаи. Батериите на смартфоните се изтощават, мрежа има не навсякъде, а картите на Google искат връзка с интернет. LynQ не страда от такива недостатъци, предава факти.бг.

Джаджата прилича на 2/3 от фиджет спинър, побира се в джоба или може да се окачи на горна дреха, а работата с него е елементарна. Може да се ползва и в група до 12 души - устройствата се съединяват едно с друго и всеки може да провери къде са останалите.

LynQ има обсег около 5 километра и позволява изпращане на кратки съобщения между членовете на групата. На предната страна има екран с електронно мастило, който харчи малко енергия. На него излиза името на търсения човек, направлението в което се намира и разстоянието до неговото устройство. Въвеждането на имената за идентификация става без клавиатура.

Батерията на LynQ издържа до три дни. Електронният следотърсач даже е сертифициран от американските военни. Комплект от два тракера струва $154 (€133) и може да се поръча от Indiegogo.