Google представи най-новата си функционалност, която трябва да превърне търсенето на информация в ултрабърз интерактивен процес. Иновативното решение предвижда какво търсите и автоматично ви дава най-вероятните резултати. Всеки следващ символ в думата или израза, който търсите, променя мигновено показаните резултати.

Можете да влезете в сайта, който ви интересува, без дори да дописвате текста си и без да натискате Enter. Разбира се, системата разпознава кога търсенето ви е нецензурно и в този случай трябва да изпишете цялата дума или фраза и да натиснете Enter. Така се гарантира, че децата онлайн няма да попадат случайно на неподходящо съдържание.

Според Google, стандартното търсене в момента отнема около 25 секунди - 9 за изписване на текста, по-малко от секунда за изкарване на резултатите и около 15 секунди, за да си изберете най-подходящия отговор. С Google Instant можете да спестите между 2 и 5 секунди.

От компанията уверяват, че това няма да забави работата на машината ви. Все пак обаче можете да го деактивирате. Новата функционалност на Google можете да видите само на google.com, тъй като е достъпна единствено в САЩ за момента. На българската версия на страница всичко все още е постарому.

Очаква се Google Instant скоро да се появи и във версиите на търсачката за Великобритания, Франция, Германия и Италия.