Много е вероятно вече да сте чували за приключенската игра Oxenfree, която от известно време е налична за компютри и игрови конзоли.

Преди време тя направи и мобилния си дебют за iOS, а сега вече е налична и за Android, като можете да се сдобиете с нея срещу 8,99 лева, предава Mobile Bulgaria.

За разлика от компютърното издание мобилната версия идва със специално разработена система за управление чрез сензорни дисплеи. Играта е разработка на Night School Studio и доста хора сравняват атмосферата й с тази на популярния сериал на Netflix Stranger Things.

Вижте снимки от играта >> >> >>Oxenfree е свръхестествен трилър, развиващ се около група приятели на стар военен остров, които несъзнателно отварят призрачен портал. След това започват поредица от събития, с които трябва да се справите екипно, като попадате в ролята на тийнеджърката Алекс.

Играта стана популярна за останалите платформи благодарение на въвличащата си атмосфера на свръхестествени тийнейджърски филми от 80-те, синтпоп саундтрак и интелигентна система за провеждане на разговори с множество отговори, които могат да променят хода на събитията.

Радио механиката позволява на Алекс да общува със света на духовете и дори да го манипулира.

Вижте игрите вдъхновени от Twin Peaks >> >> >>