Въпреки че GSMA отмени тазгодишния Mobile World Congress в Барселона, асоциацията все пак публикува имената на победителите от тазгодишните си Global Mobile Awards.

На церемонията, която традиционно се провежда в рамките на събитието, специално жури раздава награди в осем различни категории. И въпреки, че някои смятаха тазгодишната церемония за провалена, резултатите от нея все пак бяха анонсирани. Причината за това е, че продуктите са били избрани още преди провеждането на самото събитие и от организацията все пак е трябвало да раздадат призовете.

Вижте как изглежда OnePlus 7T Pro >> >> >>

За най-добър смартфон на 2019 година бе избран OnePlus 7T Pro. Журито обосновава своята оценка с иновативните технологии в апарата, мощния процесор, с който той разполага, краткото време за зареждане, както и с иновативния му софтуер. Особената маркетингова стратегия на OnePlus също е повлияла при определянето му за победител, твърдят от журито.

Припомняме, че моделът разполага със специален Fluid AMOLED екран с размер от 6,67 инча по диагонал и резолюция от 3120х1440 пиксела при съотношение на страните от 19.5:9.

Апаратът има 256 GB вградена памет, както и 8GB RAM. Той работи на база на Qualcomm Snapdragon 865 и може да се похвали с тройна камера, която съчетава 48 мегапикселов основен сензор с f/1.6, 8-мегапикселов телефото с f/2.4 16-мегапикселов Ultra Wide, като и трите имат лазерен автофокус и оптична стабилизация на изображенията. Батерията на модела е 4085 мАч и той има възможност за бързо зареждане при 30 W.