Вече стана ясно, че Xiaomi ще представи новия си флагман Mi 9 на 20 февруари. Седмица преди събитието в интернет се появиха реални снимки на смартфона, които разкриват изцяло неговия дизайн. На тях отново виждаме тройната камера, както и нестандартното цветово решение за задния панел, което ще помогне за открояването на Mi 9 сред конкуренцията, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда Xiaomi Mi 9 >> >> >>

На предния панел има капковиден прорез за камерата за селфита, но неговият малък размер предполага, че новият флагман няма да предлага 3D лицево сканиране, каквото видяхме в Mi 8 Pro. Рамките естествено са с намалена ширина и единствено долната е малко по-голяма. С Mi 9 Xiaomi ще представи и своя гласов асистент Xiaoai, за който е предвиден отделен бутон върху корпуса.

Седмица преди официалната премиера на Xiaomi Mi 9 основателят на компанията и директор на подразделението за Китай Чуан Уанг пусна в социалната мрежа Weibo няколко снимки, които са заснети с камерата на новия смартфон. Първата показва цветя при ниска осветеност, а останалите изобразяват кучета и рак.

Вижте как снима камерата на Xiaomi Mi 9 >> >> >>

От снимките получаваме и окончателно потвърждение, че камерата на Mi 9 ще е с резолюция 48 мегапиксела. И трите снимки предлагат висока детайлност, което е особено добре видимо при изображението на цветята, където има много детайли и светлосенки, но камерата е успяла да възпроизведе всичко без никакви затруднения. За съжаление метаданните от снимката са изгубени при качването в Weibo, така че нямаме данни за ISO, бленда и фокусно разстояние.