Дисплеят на смартфона е 6.4-инчов OLED с резолюция от 2340x1080 пиксела. Той заема цялата предна част на устройството, като това е постигнато, чрез скриване на камерата, която "изкача" само при нужда.

Вижте как изглежда Oppo Find X >> >> >>

В подвижната горна част се намират и трите камери на телефона - 25МР за селфита и двойна основна с 16МР (f/2.0) и 20МР сензори (f/2.2), която има оптична стабилизация. Предната е комбинирана и със система за 3D лицево разпознаване, която помага и за създаване на анимирани емоджита. Според компанията камерата е готова за употреба в рамките на 0.5 секунди, така че всичко става доста бързо.

Иначе устройството има дизайн, който напомня на Galaxy S9, като предлага заден панел от извито стъкло, а освен това и дисплея с извити страни е покрит с такова стъкло.

Смартфонът не разполага със сензор за отпечатъци, а вместо това разчита на системата за 3D лицево разпознаване, което означава, че при всяко отключване предната камера ще се показва, за да може сензорът до нея да сканира лицето на потребителя. Не е включен и стандартен жак за слушалки. В хардуерно отношение откриваме неща, които са характерни за всеки тазгодишен флагмански смартфон.

Смартфонът разчита на чипсет Snapdragon 845, който е комбиниран с 8GB RAM и 256GB памет за файлове.

Батерията е с капацитет 3730mAh и поддържа технологията за бързо зареждане VOOC.

Сред другите детайли са операционна система Android 8.1 с интерфейс Color OS, двусимови възможности и глобална LTE поддръжка, което е важно, защото това ще е първият телефон на Oppo, който ще се продава в Европа.

Oppo Find X ще струва 999 евро.