Google обяви че премахва специалните съобщения за обновление на приложенията, с които работят смартфоните им. До този момент по време и след ъпдейт потребителите получаваха съобщения на екраните си, които уведомяват потребителите за случващото се и им съобщават специално когато те се инсталират.

Причината, според компанията, се крие в това, че сравнително малко потребители се интересуват от подобна информация, а когато на смартфона има налични много приложения понякога канонадата от съобщения за обновления буквално задръства смартфона. От тук нататък тези съобщения ще са скрити по подразбиране и няма да дразнят потребителите, които са настроили апаратите си за автоматични актуализации.

След първите бета тестове на работа на новата система обаче, се оказа, че не малко потребителите държат на това да знаят кога точно телефонът им се обновява, дори това да става автоматично. На подобно мнение са и създателите на приложения, които твърдят, че с тези съобщения те напомнят на потребителите си за себе си. Поради тази причина Google оставя и вратичка, за тези които желаят да върнат старото положение с отбелязването на изричното си желание в настройките на телефона.