Наскоро Apple представи новата си серия смартфони iPhone 12, като доставките на някои от моделите вече започнаха в определени региони. Това е добър повод да погледнем и към цените за ремонт на новите устройства, предава Mobile Bulgaria.

Добрата новина, е че за Pro модела извънгаранционна смяната на екран остава на същата стойност като при iPhone 11 Pro а именно 279 долара в САЩ. Ако е налична застраховката AppleCare+ то потребителите трябва да заплатят само 29 долара.

Няма промяна и при повреди класифицирани като други (Other damage), а тук стойността е 549 долара или 99 долара при активна застраховка. Не така стоят нещата при стандартния iPhone 12, като смяната ще струва 279 долара, а не както досега 199 долара при iPhone 11.

Това най-вероятно се дължи на преминаването към същия OLED екран, който е използван и при Pro версията. При други повреди също се отчита скок от 399 долара до 449 долара. Със застраховка цените за смяна на екран са 29 долара и 99 долара за други.

Една от новостите в серията iPhone 12 е новото стъкло, което покрива дисплеите на устройствата. Компанията го нарича Ceramic Shield и твърди, че то е много по-здраво от използваните досега и има четири пъти по-висока издръжливост при изпускане. Това означава, че вероятността от счупване е по-малка.