Много от привържениците на Samsung се въздържаха от покупката на Galaxy S9, защото смартфонът не предлагаше почти нищо ново спрямо S8. Все пак юбилейното 10-то издание в серията заслужава по-голямо внимание и по всичко личи, че ще успее да оправдае очакванията.

Говори се, че поне един от новите модели ще предложи тройна основна камера, а междувременно от корейското издание ETNews идват повече детайли за конфигурацията й, предава Mobile Bulgaria.

Източници сред доставчиците на компоненти потвърждават, че Galaxy S10 ще има тройна камера, и разкриват, че тя ще комбинира сензори с резолюция 12МР, 13МР и 16МР съответно със стандартна, телефото и супер широкоъгълна оптика. Според изданието първоначално компанията е смятала да добави тройна камера само в един от моделите, но после е решила да я включи и в друг от серията.

Освен това Samsung ще опита да добави тройна камера и в новите модели от серията Galaxy A, а според информацията един от телефоните ще предложи комбинация от 5МР, 8МР и 32МР сензори. Очакванията са догодина тази екстра да се появи и в евтините устройства на корейците.

Резолюцията на селфи камерата на Galaxy A6+ също ще се увеличи и през следващата година може да надхвърли 30МР и дори да достигне 40МР. LG също ще се включи в тази надпревара с ползването на двойни предни и тройни основни камери.