Специалистите на DesignWoOS са се погрижили за това, защото са анализирали цялата изтекла информация за корейския флагман и на базата на нея са създали уникално подробни 3D модели, показващи как точно ще изглеждат Samsung Galaxy S8 и S8 Plus.

Вижте как ще изглеждат Samsung Galaxy S8 и S8 Plus >> >> >>



Корейците се отказаха от означението Edge, защото и двете версии на S8 ще са с извити AMOLED дисплеи, сходни с този на Note 7. Разлика все пак ще има, като екранът на S8 ще е 5.8-инчов, а този на S8+ ще е 6.2-инчов. И при двата смартфона резолюцията ще е 1440x2960 пиксела. Очакванията са дисплеят да заема между 85% и 90% от предния панел.

Вижте Samsung Galaxy S8 сравнен с S8 + >> >> >>



Дизайнът е еволюция на предходните поколения, като страничните рамки са станали много по-малки, телефонът е станал по-тънък.

Основната камера ще е с 12МР, f/1.7 бленда и 26 мм обектив. Тя вече няма да е така издадена, като сензорът за пръстовия отпечатък ще се намира непосредствено до нея. За селфитата ще отговаря 8МР сензор, който също ще бъде с f/1.7 бленда.

Процесорът ще е 8-ядрен Snapdragon 835, подпомогнат от графичния ускорител Adreno 540. Оперативната памет ще е 6GB, а вътрешната ще е 64GB или 128GB.

Батерията ще е с капацитет 3500 mAh, като съществуват опасения, че тя ще е същата, като при Galaxy Note7. Малко вероятно е обаче новият корейски флагман да последва злополучната съдба на своя роднина.

Това обаче не значи, че около Samsung Galaxy S8 няма лоша новина - такава има, защото смартфонът ще се откаже от традиционния 3.5 мм аудиожак, като ролята му ще се поеме от USB-C порта.

Samsung Galaxy S8 и S8 Plus ще дебютират на 29 март, а продажбите им ще стартират в края на април.