Samsung Galaxy Note9 обещава да надгради своя предшественик в няколко ключови отношения, но предлага почти същия Super AMOLED дисплей с диагонал от 6.4 инча и резолюция 2960 x 1440 пиксела.

Панелът отново е с извити страни, а рамката под него е с намален размер. Устройството залага на осемядрен чипсет Exynos 9810 с честота до 2.7 GHz, но в Щатите и някои други пазари ще е наличен вариант с процесор Snapdragon 845. Компанията е добавила и система за течно охлаждане, която ще се хареса на геймърите, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда смартфонът >> >> >>

По отношение на паметта откриваме 6GB/8GB RAM и 128GB/512GB разширяема памет за файлове, така че дори избралите базовата версия с 6GB/128GB памет няма да останат ощетени. Възможно е добавянето на още до 512GB памет чрез допълнителна карта.

Какви са другите промени?

Характерна черта на серията Galaxy Note е наличието на писалка S Pen и в Galaxy Note9 тя се е сдобила с допълнителни възможности. За първи път е добавена връзка през Bluetooth, което позволява на писалката да се ползва за дистанционно управление на различни функции - например за активиране на камерата, презентации или приложения.

Това означава, че в писалката има батерия - тя се зарежда за 40 секунди при поставяне в телефона и може да работи 30 минути самостоятелно или да регистрира до 200 натискания на бутона.

Смартфонът има стерео говорители с технология на AKG.

Батерията също е увеличила капацитета си до 4000 mAh, което е добра новина за търсещите по-дълго време на автономна работа. Тя отново може да се зарежда бързо жично и безжично, а увеличеният капацитет е довел до повишаване на теглото на телефона до 201 грама, а на дебелината до 8.8 мм.

Устройството отново има двойна основна камера, която е заета от Galaxy S9 Plus. В нея се комбинират два 12МР сензора - един с 2х телефото оптика и втори с широкоъгълна леща и променлива бленда между F/1.5 и F/2.4.

Камерата е получила обновен софтуер и функции за изкуствен интелект, които анализират кадъра и автоматично настройват различни параметри на снимане. Добавен е и режим, който предупреждава за наличието на нежелани ефекти като примигване на хората в кадър, размазани снимки, зацапана леща, наличие на силна светлина в контражур и т.н., така че ще можете да заснемете пак снимката. Устройството поддържа и DeX режим на работа, но вече няма нужда от допълнителна докинг станция, защото може да се свърже директно с външен телевизор или монитор чрез обикновен адаптер.

Samsung Galaxy Note9 ще се предлага в черно, синьо, виолетово и медно, а цената на базовата версия ще е 1949 лв.