Huawei Mate 40 Pro ще дебютира на 22 октомври, този четвъртък. Колкото по-малко остава до премиерата, толкова повече научаваме и за новия фагман. Вече знаем, че той ще е с 5-нанометров процесор, който ще е същински лидер по производителност и мощ. Знае се още, че камерите на новия смартфон със сигурност ще го превърнат в най-доброто устройство за мобилна фотография. Нови промо клипове, разпространени от Huawei, загатват допълнително за някои от възможностите на устройството.

Във видеото озаглавено "A Straight and a Straight Look" се намеква за възможностите за корекция на изкривяванията в широкоъгълни снимки.

Мощният чипсет със сигурност ще осигури възможностите за добавяне на множество алгоритми, които да подобряват изображенията, включително да правят корекции по изкривяванията на кадрите. За възможностите на процесора и графичния ускорител в телефона загатва и видеото "The Mate Performance".

Видеото, озаглавено "The Mate Power", пък намеква за възможностите за бързо зареждане на телефона. По този показател Huawei определено ще изпревари Apple. Освен по-бързи скорости на зареждането е сигурно, че за разлика от новия iPhone 12 в комплекта на Mate 40 ще има зарядно и слушалки.

Освен дебюта на новия флагман Mate 40, Huawei готви още любопитни изненади за 22 октомври. Тогава ще бъде даден глобалния старта на новия умен часовник Huawei Watch GT 2 Pro. Ще дебютират нови слушалки и умни високоговорители, а повече за тях ще научим само след два дена.