Видеохостингът YouTube временно блокира акаунта на Рудолф Джулиани, личен адвокат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Bloomberg.

"Премахнахме съдържание от канала на Рудолф Джулиани за нарушаване на нашата политика за продажба на регулирани стоки, която забранява съдържание, което насърчава употребата на никотин, и за нарушаване на нашата политика за осигуряване на целостта на президентските избори", съобщи говорител на YouTube.

Каналът на Джулиани е блокиран за две седмици. В случай на ново, трето нарушение в рамките на 90 дни, той може да бъде блокиран за неопределено време. 

На 27 януари представителите на YouTube обявиха неограничено удължаване на ограниченията, наложени на 12 януари за акаунта на бившия президент Доналд Тръмп. Ограниченията засегнаха и Джулиани, на когото беше забранено от хостинга да печели пари на своята платформа. Тези решения бяха предизвикани от събитията от 6 януари, когато поддръжниците на Тръмп щурмуваха Конгреса. При безредиците загинаха петима души, включително полицай от Капитолия.