Единственото ограничение е, еднократното плащане да не превишава 250 швейцарски франка.

Киасо се присъединява към друг швейцарски град – Цуг, който вече работи с биткойни, пише kaldata.com. Населението на Цуг е около 25000 души, които в момента участват в теста на новия начин за разплащане.

Програмата в Цуг стартира на 1 юли и ще продължи до края на тази година. През това време, жителите на този град могат да заплащат всички държавни и общински услуги със суми, които не превишават 200 швейцарски франка. От стартирането на тази програма до днес са извършени комунални и други плащания общо за 40 биткойна, което надхвърли всички очаквания.

Сега Киасо реши да осъществи същия експеримент, но увеличи сумите на плащане до 250 швейцарски франка. След финансовата криза банковият сектор в швейцарските градове намаля и се търси друг начин за генериране на печалби.

Сега надеждата е в криптовалутите. Докато всички държави се опитват да забранят цифровите валути, швейцарците предлагат убежище и дом за цифровото злато, откритост, лоялно отношение и тайна на финансиранията. Швейцария е отворена и за първично предлагане на нова цифрова валута – процес, вече забранен в Китай, Русия и други държави.