НАСА показа как изглежда ураганът Флорънс, който приближава към Източния бряг на САЩ и заплашва дори столицата на Америка - Вашингтон.

Вижте снимките на урагана от Космоса >> >> >>

Американската космическа агенция следи движението и показателите на урагана не само от борда на Международната космическа станция, но и с множество сателити в орбита и дори радари на Земята.

Що се отнася до столицата на САЩ, тя разчита на своята дига срещу евентуални наводнения, предава Франс прес. Съоръжението обаче никога досега не е било изпитвано в реални условия.

Вашингтон, през който минава река Потомак, е разположен върху бивше тресавище. Ураганът се очаква да мине по на юг, но наводненията може да се отразят на федералната столица.

Метеоролозите обаче съобщават, че въпреки своето разширяване, бурята е отслабнала до 2-ра степен, като скоростта на ветровете е паднала на 175-185 км/ч.

Въпреки това се очаква той да предизвика 4-метрови вълни по бреговете на двата щата Каролина. Количеството на валежите може да е 51-76 сантиметра.

Заради приближаването на урагана се евакуират 1,7 милиона души в щатите Каролина и Вирджиния. Десет милиона души пък живеят на места, за които има издадено предупреждение за опасна буря.

Според прогнозите Флорънс се очаква да удари южното крайбрежие на Северна Каролина утре, допълва Ройтерс.