Учени смятат, че са открили едно рядко и до известна степен обезпокоително космическо събитие. Те твърдят, че са забелязали как черна дупка изяжда звезда отвътре навън и това дори може да доведе до появата на супернова.

Астрономите посочват, че черната дупка първоначално е била погълната от масивна звезда. След това тя е започнала да разрушава ядрото на звездата и по същество да я поглъща отвътре навън като паразит. В следствие на това звездата е експлоадирала като свръхнова.

"Кървавото" космическо събитие за първи път е привлякло вниманието на изследователите през 2017 г., когато телескопът Very Large Array в Ню Мексико е засякъл огромния изблик на радиоенергия, идваща от обекта. Дилън Донг, изследовател и астроном от Калифорнийския технологичен институт, е решил да проучи въпроса по-обстойно с екипа си.

В крайна сметка е станало ясно, че черната дупка и звездата са двойни звезди - такива, които обикалят една около друга в един космически танц. Една от тях в крайна сметка се е превърнала в черна дупка, но двете са продължили да обикалят една около друга. Или поне докато черната дупка е влязла в атмосферата на звездата преди около 300 години и е започнала да я поглъща.

Донг и неговият екип са публикували статия със своите открития в списание Science.