И тази година А1 е сред основните партньори на Софийския фестивал на науката, който се провежда от 9 до 12 май в София Тех Парк.

В рамките на събитието телекомът ще представи серия от лекции на тема "Суперсилите на Интернет", които целят да запознаят децата с интернет и начина, по който могат да работят бързо, ефективно и безопасно с него и да го използват за целите на образованието.

Лекциите са част от инициативата на компанията Интернет за всички и ще бъдат представени в специално подготвената А1 Арена. Те ще акцентират върху това как интернет и технологиите допринасят за научно-изследователската и развойна дейност и същевременно спомагат за издигането на забавлението до едно изцяло ново ниво.

Лекциите ще бъдат представени от Марина Маринова от Център за забавна математика със следния график:

9 и 10 май - от 16:00 до 17:00 часа

11 май - от 15:00 до 16:00 часа и от 16:30 до 17:30 часа

12 май - от 10:00 до 11:00 часа и от 16:00 до 17:00 часа

Освен образователна част А1 Арена ще предложи и много забавления на посетителите на фестивала. Специално за най-младите компанията е осигурила VR зона, фото кът и стена за снимки с любими супергерои, викторина с награди и други. Фокусът в тазгодишната програма на събитието съвсем очаквано пада върху технологиите и тяхното влияние върху различни научни и житейски сфери.

Софийският фестивал на науката се организира за девети пореден път от Британския съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, и е част от Календара на културните събития на Столична община. Освен да представи българските учени и техните постижения, фестивалът цели още да запознае аудиторията с теми от точните науки, както и да популяризира научно съдържание на достъпен език пред широка публика.

А1 стартира инициативата "Интернет за всички" през 2014 г. Инициативата цели да осигури достъп до интернет на всички в България, като успоредно с това се ангажира да обучава деца и възрастни как да използват интернет правилно и безопасно.