Всички знаем какво е лазерен принтер и в съзнанието на повечето потребители това устройство е синоним на производителност и качество. Неслучайно повечето офиси са оборудвани с такива модели. Но ако гледате на този клас продукти просто като на печатащи устройства, всъщност пренебрегвате много от качествата на най-новите модели.

Brother дава пример за това какво трябва да представляват лазерните принтери и мултифункционални устройства от висок клас с новата си гама, която е на пазара едва от месец. Като при всяко ново поколение продукти и в случая подобренията са в няколко направления: повишена скорост на печат и на сканиране; използване на консумативи с по-голям капацитет; улеснено управление и администриране; подобрена защита срещу неоторизиран достъп.

Скоростта на печат вече достига до 50 страници в минута (24 стр./мин. двустранно), което е напълно достатъчно и за средни по големина работни групи. Благодарение на бързите мрежови връзки, включително безжична към мобилни смарт устройства, печатът и сканирането се случват мигновено и така никой не чака. Мултифункционалните устройства, снабдени с автоматично листоподаващо устройство, могат да достигнат скорост на двустранно сканиране до 100 изображения в минута, при което и най-обемистите документи биват обработвани изключително бързо. Наличните възможности за сканиране в облака, споделена мрежова папка, към USB флаш драйв или мобилно устройство осигуряват максимална гъвкавост.

За топ моделите от линията като MFC-L6910DN се предлагат консумативи с много голям капацитет - до 25000 страници, което значително намалява честотата и времето за обслужване. Клиентите имат на разположение още касети с капацитет 3000, 6000, 11000 и 18000 страници и така могат да планират максимално точно своите разходи.

Боравенето с продуктите е улеснено от интуитивния интерфейс на цветния тъч дисплей. Устройствата притежават гъвкави възможности за администриране, което включва задаване на права и налични функции за всеки потребител. По такъв начин се избягва злоупотреба, гарантира се високо ниво на сигурност и се постига пълна отчетност на употребата им.

Източник: Brother

Сигурността на информацията е сред основните приоритети на лазерните модели Brother от сериите 6хxх и 5хxх. Тя се обезпечава посредством трислойна система за защита - на ниво устройство, мрежа и документ. Потребителите могат да се идентифицират чрез LDAP, Windows Active Directory или NFC и съответно да получат документите си едва когато са непосредствено до принтера. Самите устройства могат да откриват атаки по време на работа, разполагат със Secure Boot и използват цифрово подписан фърмуер. Информацията винаги се криптира от край до край посредством IPPS/HTTPS при печат и TLS, HTTPS, SFTP (SSH) при сканиране към облачни услуги. Администраторите могат да използват IPv4 филтриране и всички модерни технологии за мрежова защита. На тяхно разположение са и софтуерни инструменти за администриране на групи от устройства, които пестят време и усилия.

Източник: Brother

Цените за новите лазерни устройства от бизнес клас на Brother започват от 519 лв. без ДДС за принтера HL-L5210DN. Повече информация за тях можете да намерите на: https://www.brother.bg/printers/business-printers

Съдържание на: Brother.