Всяка година дебютират нови и нови умни часовници. Истината е, че мнозинството от тях са доста подобни. Нека вземем за пример Apple Watch Series 7 и новата Series 8. Въпреки разликата в годините, устройствата предлагат един и същ 1.9-инчов дисплей, еднакъв дизайн и възможности, които са еволюирали съвсем малко. Когато разглеждаме морето от смарт часовници забелязваме, че мнозинството от тях не идват с особено практични приложения.

Естествено, има изключения. Днес ще ви запознаем именно с такова устройство. Умен часовник, който прави съществено надграждане спрямо конкурентите си и спрямо предишното поколение.

Huawei Watch 4 Pro дебютира на българския пазар с космически стил и технологии, които съществено да подобрят ежедневието ви. Ето всичко, което трябва да знаем за новия часовник на Huawei.

Футуристичен стил и технологии

Дизайнът на Huawei Watch 4 Pro може да се определи с една дума - космически. И това не се дължи само на външния вид.

Вижте как изглежда Huawei Watch 4 Pro >> >> >>

Корпусът на устройството е изработен от авиационен титан. Такъв се използва от най-модерните съвременни изтребители, като F-22 и F-35. В чистата си форма титанът е металът с най-високо съотношение между якост и тегло. Инженерите на Huawei обаче са избрали още по-специална сплав.

Титанът TC4 има по-висока якост, по-добро съотношение якост към тегло и издръжливост на корозия сравнено с обикновения титан. TC4 е с 3 пъти по-голяма якост и два пъти по-голяма твърдост от титан TA2. Сплавта се използва от космическата индустрия. От нея са резервоарите на пилотирания космически кораб на SpaceX.

Снимка: Huawei

Крайният резултат е, че Huawei Watch 4 Pro не се плаши от висока топлина, налягане, корозия и вероятно би оцелял мисия в космоса или потенциален апокалипсис.

Същото може да се каже и за сапфирния екран. Единствено диамантът има по-висока твърдост от него, което го прави изключително устойчив на всякакви надрасквания и дори изпускания.

Очаквано Huawei Watch 4 Pro е водоустойчив и издържа на гмуркане до 30 метра дълбочина в солена вода.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Сапфирното стъкло е идеално за устройства, които се ползват интензивно, в тежка среда и под високо налягане. Под него се намира 1.5-инчовият LTPO AMOLED дисплей с резолюция от 466 x 466 пиксела. Цветовете му са изключително ярки и наситени.

Новият часовник на Huawei е пълен с препратки към космическите технологии.

Най-видимата такава всъщност е дисплеят, който е сферичен и с много лека 3D извивка. Лично на мен той напомня на люк на междузвезден кораб. Решението е много добро и отличава устройството от морето еднообразни смарт часовници.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

LTPO технологията позволява честотата на опресняване да бъде динамична, а часовникът да може да работи в always-on режим, който щади батерията.

Huawei Watch 4 Pro може да се вземе с няколко различни вида каишки - тъмнокафява кожена каишка и титаниева верижка с H-образен отделящ се дизайн и полирана повърхност.

Големи похвали заслужават и възможностите за персонализиране на дисплея. Екранът може да се сдобие с над 20 000 теми за циферблати. Сред тях впечатление прави космическата тематика.

Темата Planet Quest представят различни планети в Слънчевата система. Диаметърът на всяка от тях е написан в горния край, а в долния могат да се открие точния час на слънчевия и лунен изгрев и залез на Земята.

Темата Starry Sky пък ви позволява да изследвате съзвездията на небето, като освен това на дисплея има информация за астрологичния знак, актуален към определения ден и час.

Циферблатите Star Voyage пък са вдъхновени от космоса, космическите кораби и правят други научни препратки.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Естествено, налични са и много други тапети, които концентрират върху себе си количеството полезна информация или залагат на по-класически вид.

Здравен асистент на ръката

Huawei Watch 4 Pro е устройство, което буквално може да спаси живота ви, заради функциите, които предлага. Новият умен часовник на Huawei е насочен към превенцията.

Watch 4 Pro следи различни здравни показатели и ви информира в какво състояние сте. Тук помага 8-канален оптичен сензор за сърдечен ритъм и патентованата технология TruSeen 5.0+

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei Watch 4 Pro следи сърдечното ви здраве. Той предупреждава, ако открие учестен пулс, аритмия и друга нежелана аномалия в сърдечния ритъм.

Watch 4 Pro следи и за артериалната ригидност. Ако показателят ви е висок, това означава, че сърдечносъдовата система работи много по-усилено, за да изпомпва кръвта ви. Ако устройството открие твърде високи нива, то ви предупреждава, че трябва да вземете мерки и да посетите кардиолог.

За пръв път виждаме и часовник, който има функция за проверка на белодробната активност. Huawei Watch 4 Pro следи честота на дишане, мери наситеността с кислород на кръвта и открива кашлица.

Устройството ви информира, ако имате рисково тютюнопушене или сте изложени на замърсен градски въздух.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Изкуствен интелект извършва цялостна оценка на здравето на белите ви дробове, базирайки се върху събраната информация.

Резултатите от изследванията са достъпни с по-дълбок анализ и съвети за подобряването им в приложението Huawei Health.

Умният часовник на Huawei е в състояние да изготви подробна електрокардиограма или ЕКГ. Проверката на електрическата активност на сърцето разкрива в детайли неговото състояние. Часовникът прави анализ на резултатите и отново, може да ви посъветва да отидете на лекар.

Технологията Huawei TruSleep 3.0 използва инфрачервена светлина, за да следи състоянието на съня ви. Часовникът проучва в детайли структура на съня ви - лек сън, дълбок сън, REM и будност. Той анализиране множество физиологични параметри въз основа на движението на тялото, сърдечната честота и HRV. За какво е полезно всичко това?

Huawei Watch 4 Pro ви дава съвети как да подобрите съня си, за да бъдете по-бодри и отпочинали. С помощта на часовника ще узнаете и дали не трябва да промените своите навици, за да имате по-добър начин на живот. Часовникът мери още нивата на стрес и температурата на кожата.

Едва ли има часовник, който да следи толкова различни здравни показатели. Устройството е незаменимо в превенцията, защото ви показва състоянието ви в реално време и дава съвети за подобрението му.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Благодарение на Watch 4 Pro може да отидете на преглед при доктор, когато проблемите са все още лесни за отстраняване.

Новият умен часовник на Huawei има и още една безкрайно полезна функция. С активирането на Health Community в приложението Huawei Health, може да позволите на семейството ви да се информира за здравните ви показатели.

Вашите близки ще бъдат известявани при отчитане на нежелани и аномални стойности в сърдечната или белодробна дейност. Това е особено полезно за по-възрастните потребители. За по-младите, часовникът обещава не само стил, но и възможност за едно активно и различно лято.

100 спортни режима и eSIM възможности

Huawei е същински лидер в направата на наистина полезни и практични умни часовници. Те не само следят вашите здравни показатели, но идват с цели 100 спортни режима.

Бягане, катерене, трекинг в планината, каране на колело или нещо по-екзотично, като гмуркане - Huawei Watch 4 Pro ще анализира тренировката ви в дълбочина. С помощта на часовника ще знаете не само колко точно калории сте изгорили, но кога е време да си починете и как да надградите следващия път.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Watch 4 Pro ви поставя дневни цели и ви мотивира да подобрите резултатите си. Часовникът се стреми да направи всичко, за да влезете във форма за лятото.

Ако се възприемате за "морски човек", то много приятна изненада би бил Free-dive режимът, който е създаден за гмуркачи. Часовникът измерва на температурата на водата и има компас за гмуркане.

Мотивация за отказ от тютюнопушенето, предупреждения при мръсен градски въздух, 100 режима за спорт и стимулиране да подобрите теглото и навиците си. Watch 4 Pro е не просто много стилна джаджа с космически дизайн, но и верен личен помощник.

Функциите на Huawei Watch 4 Pro не се изчерпват до тук. Смарт часовникът има eSIM възможности. Това означава, че на практика имате смартфон на ръката си. Вие може да провеждате разговори директно от часовника, без необходимост от телефон. еSIM ви гарантира и самостоятелно използване на мобилни данни.

Само с няколко клика устройството се сдвоява с безжични Bluetooth слушалки, а вие може да слушате музика по време на тренировките си.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Тези способности са изключително полезни при спорт. Вие може да отидете да бягате в парка или да излезете на велопоход до съседното село без да вземате телефона в джоба си и да се страхувате, че ще го изгубите.

Комбинацията между умния часовник и безжичните слушалки е идеална и за всеки с натоварен и динамичен работен график. За хора, които пътуват често и са винаги в движение - с колата и извън нея.

Благодарение на Petal Maps Watch Edition часовникът няма да ви позволи да се загубите. Прецизната комбинация от системи за глобално позициониране - GPS (L1+L5), GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS е много полезна и при трекинг в планината.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei продължава традицията да предлага едни от часовниците с най-издръжливи батерии на пазара.

В стандартен режим и при по-активна употреба устройството издържа 4,5 дни с едно зареждане. Вие обаче може да активирате специалния Ultra-long Battery Life режим, който да ви осигури 21 дни с едно зареждане. Ако сте се отправили на дълга почивка в планината - това е вярното решение.

Когато батерията се изтощи на помощ идва бързото безжично зарядно. Само 15 минути с него ви осигурява цял ден на работа.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Предлагане и наличност

Huawei Watch 4 Pro вече може да се закупи в България. Устройството може да се открие в мрежата на А1, Yettel, Виваком, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп. 

Ако поръчате новия часовник на Huawei до 2 юли включително ще го вземете в комплект с безжичните слушалки FreeBuds 5i.

Препоръчителната цена на Huawei Watch 4 Pro без договор е 1199 лева за версията с титаниева верижка. Huawei Watch 4 Pro с кожена каишка струва 1099 лева.

Повече за Huawei Watch 4 Pro може да научите тук >>>

Снимка: Huawei