Искало ли ви се е някога да избягате от големия град, заменяйки го с уютна къща в някое село? В днешно време все повече млади хора и семейства предприемат тази стъпка, сменяйки квартирите в столицата с просторна къща в полите на Витоша, Родопите или друга наша планина. Благодарение на модерните технологии животът на село може да е повече от лесен. Работа също има. Днес голяма част от фирмите са възприели изнесения офис за норма. Така много ИТ специалисти избират именно живота близо до природата. Но колко точно комфортен може да е живота ни на село.

Всичко зависи от това колко е добра инфраструктурата му и имате ли връзка с интернет. Ако имате налице условията, то може да се възползвате от почти всички удобства на града.

Освен, ако не сте спортен фен или любител на качественото видео съдържание. Дори да имате добро покритие и интернет връзка, то някои неща остават непостижими. Пример за това е интерактивната телевизия - достъпът до нея е ограничен само за определени места (градове или квартали с покритие, позволяващо използването на такъв тип телевизия). Проблемът с качеството на картината също не е за подценяване. Оказва се, че дори гледането на мач може да е трудно.

Всъщност проблемът е налице не само за "бегълците от големия град". Понякога само на 15-20 минути от центъра, интерактивната телевизия се превръща в недостъпна технология от бъдещето. Така мнозина не могат да се възползват от екстрите, които предлага тя. Досега.

Интерактивната телевизия за всички

Xplore TV на А1 е интерактивна телевизия от ново поколение. Благодарение на услугата вие може да гледате очакваните от вас мачове, предавания или филми навсякъде. Единственото условие е да имате интернет връзка - без значение на кой оператор. За употребата на услугата не е необходимо специално устройство или приемник. Не трябва да викате техник на място или пък да имате специални познания.

Телевизията на А1 е идеална за всеки футболен фен

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Xplore TV на А1 е може би най-лесната за ползване интерактивна телевизия у нас. Покритието й обхваща не само големите градове, а на практика над 90% от цялата страна.

Приложение вместо адаптер

Адаптерът е заменен от приложение, което се инсталира на телевизора. Единственото условие е той да е произведен след 2017 година. Тук може да откриете кои са съвместимите устройства. Засега апликацията е налична за моделите на Samsung и LG, но А1 работи над версия за телевизори с Android , така че гамата предстои да се разширява.

Смарт телевизорите могат да използват, както безжична Wi-Fi връзка, така и стандартната интернет свързаност през кабел. Приложението работи еднакво добре, независимо дали сте с интернет от А1 или от друг доставчик.

С интерактивната телевизия може да давата на пауза по всяко време

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Липсата на допълнителни устройства означава, че с приложението Xplore TV за смарт телевизор отпада нуждата от посещение на техници за свързване на ТВ услуга от А1.

От отпадането на приемника има и още една полза. За вашия телевизор не е необходимо второ дистанционно. Това е част от философията на А1 за минимизиране на дистанционните и премахване на джунглата от кабели в дома на потребителя.

Веднъж инсталирана, услугата Xplore TV позволява на потребителите да ползват интерактивни функции, които досега бяха достъпни само в районите с покритие на IPTV технологията.

7 дни назад

Интерактивната телевизия или IPTV технологията позволява даването на пауза и превъртането назад на гледана от вас програма. Ако дадете на пауза живо предаване, то продължавате оттам, откъдето сте го спрели.

А1 разполага и с много удобно приложение за гледане на телевизия на компютър и смартфон

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Освен това може да връщате до 7 дни назад. Стига да искате може да гледате предавания и от преди седмица.

Възможността да се възползвате от технологията и извън големите градове е повече от удобна. Когато искате може да поставяте сериала си на пауза. Няма защо да се притеснявате, че може да изпуснете и началото на някой мач, ако сте закъснели за него.

HD качество

Xplore TV на А1 предлага HD качество за всички най-гледани канали. Точно така - всеки един спортен канал е с висока резолюция. Чувството да гледате мач на 65-инчов екран определено си заслужава. Ако все още не сте се сдобили с голям, модерен и умен телевизор, който е и съвместим с новото приложение, то А1 предлага и отлична възможност да си купите на изплащане и то за срок от 3 години, в пакет с абонамент за над 230 ТВ канала.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Гледането на програмите на National Geographic за диви животни в HD качество е другата причина, наред със спорта, заради която Xplore TV печели симпатиите на потребителите.

Заслужава внимание и фактът, че някои канали вече са с 4К качество.

Умното приложение

Приложението на А1 се гордее с изключително лесен и функционален интерфейс. Xplore TV разполага с изкуствен интелект, който се учи на базата на това какви предавания харесвате. На тази бази алгоритъмът ви предлага "препоръки", които се базират на историята на вашите гледания. Ако например гледате някои предавания и канали повече от други (спортни например), то платформата ще ви препоръчва подобни на тях. Може да останете приятно изненадани от възможностите на алгоритъма.

Освен менюто, в което избирате канали и предавания на живо, вие имате лесен достъп и до програмата на съответните канали до 7 дни назад. Освен да сменяте каналите и да скролвате през ТВ програмата може да търсите. Чрез търсачката можете бързо и лесно да намерите конкретно съдържание само по име на предаване, актьор или филм.

Може да търсите филми по име на актьорите в тях

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Имате и опцията да маркирате предавания, като любими. Така се улеснявате значително, ако ползвате телевизора, за да гледате само набор от програми.

За някои канали може дори да променяте езика на аудиото или субтитрите.

Интерактивната телевизия на А1 идва и със своя Видеотека с богат избор, включващ както нови, така и класически ленти. Освен качествени филми, потребителите могат лесно да се възползват и от гледането на Amazon Prime Video.

Xplore TV е налично и като приложение за гледане на интерактивна телевизия на смартфона, а услугата може да се ползва и на компютъра.

Избор за хора в планината, на море и в града

Xplore TV на А1 изравнява възможностите на потребителите, без значение къде се намират те. Гледането на интерактивна телевизия на хижа в планината става по най-лесния начин, защото стига да имате нов умен телевизор, то не ми трябва специален приемник.

Инсталацията и регистрацията на Xplore TV става само за няколко минути. Освен, че е много лесна, на сайта на А1 могат да се намерят подробни упътвания как да стане това.

Потребителите могат да избират измежду различни планове, предлагащи до над 230 ТВ канала. Междувременно цените на тарифните планове започват от 5,99 лева на месец.

Повече за интерактивната телевизия на А1 може да научите тук >>>