През изминалата 2020 година Huawei успя да постави рекорд, отбелязвайки най-бърз ръст в продажбите на носими устройства. Постижението се дължи на разнообразната гама, чиято философия е да предлага премиум възможности на достъпни цени. Само преди няколко дни на пазара в България дебютираха новите слушалки Huawei FreeBuds 4i. В редовете по-долу ще научите всичко за тях и защо това може да са безжичните слушалки на годината.

Вижте как изглеждат Huawei FreeBuds 4i >> >> >>

Новите слушалки на Huawei залагат на същата успешна формула, отговорна за рекорда на компанията.

Добър пример за това е технологията за активно шумопотискане, която ви позволява да се наслаждавате на добър звук в шумна среда. Досега тя бе запазена територия единствено за по-скъпите премиум слушалки. Huawei FreeBuds 4i променя това. Това обаче далеч не е единственият коз на слушалките.

Активно шумопотискане

Huawei FreeBuds 4i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Технологията за активно шумопотискане е една от най-големите иновации при слушалките. Тя използва вградените микрофони, за да разпознава и отчита външните звуци. След това се задейства комбинация от хардуерна и софтуерна мощ, която неутрализира външните звуци, преди да ги чуете. 

Навярно ви се е случвало да искате да слушате музика, но да не може да се скриете от "агресивните" действия на съседите с бормашината. Или пък докато пътувате с влак, шумът в купето ви пречи. Или да не чувате нищо в претъпканата гара. Истината е, че ситуациите, в които външният шум ви пречи, са безброй много.

Активно шумопотискане неутрализира всичко това.

Именно с тази технология разполагат слушалките Huawei FreeBuds 4i. Те са подпомогнати още от изкуствен интелект и технология за формиране на звукови лъчи.

Huawei FreeBuds 4i възприемат гласа Ви по-точно дори в претъпкана среда, като отсрещната страна може да ви чува много по-ясно. Освен това с Huawei FreeBuds 4i може да забравите и за всяко свистене на вятъра, което може да чуете при по-неблагоприятни климатични условия или ако карате колело.

Всъщност, новите слушалки на Huawei са изключително подходящи за спортуващи хора. Това се дължи не само на активното шумопотискане, но и на дизайна им.

Дизайн

Huawei FreeBuds 4i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Huawei са провели изключително много тестове и изследвания. На тяхна база те са създали дизайна на FreeBuds 4i.

Резултатът е, че слушалките направо "заспиват" в ухото. Те пасват толкова добре, че вие направо не ги усещате. Това се дължи не само на формата им, но и теглото, което е само 5,5 грама.

Дизайнът на кейса за зареждане също е направен по-много добър начин. Той е изключително компактен и лесно може да влезе във всеки джоб.

Полираното покритие на кейса и слушалките им дава премиум завършек.

Звукови възможности

Huawei FreeBuds 4i

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

От Huawei са обърнали огромно внимание на материалите и конструкцията на слушалките. Освен с ергономичността и удобството им, инженерите на компанията са ги конструирали така, че да не бъдат допускани компромиси със звукови характеристики.

Всеки ползвал Huawei FreeBuds 4i ще потвърди, че те звучат доста впечатляващо. От няколко дена изпробвам слушалките, тествайки ги не само с различна сила на звука, но и с различни жанрове - рап, ню уейв, различни разновидности на метъла, както и по-басови електронни парчета.

Качеството на звука е на премиум ниво и ще останете доволни, без значение какъв стила, който слушате.

Кристалния звук се дължи на комбинацията от голям 10-милимeтpoв динaмичeн дpaйвep и ĸoмпoзитнa пoлимepнa мeмбpaнa "РЕЕК+РU". Последната е гъвкава и ocигypявa виcoĸa чyвcтвитeлнocт и бoгaтa динaмиĸa, зa дa мoгaт пoтpeбитeлитe дa чyвaт пoвeчe дeтaйли в мyзиĸaтa, ĸoятo cлyшaт. 

Технологията за активно шумопотискане допълнително повишава характеристиките на звука.

Дори геймърите има защо да харесат слушалките - те идват с вграден микрофон, доста удобни са и най-важното - имат ниска латентност, а звукът не се забавя. Последното е доста важно при игри от рода на PUBG, където ориентирането по звуците е важно за дебненето в края на битката.

Похвали заслужава и управлението, което става много интуитивно. И двете слушалки имат вградени капацитивни сензори за управление с докосване. Те са снабдени и с усъвършенстван алгоритъм за по-точна реакция.

Крайният резултат е, че само с докосване може да пуснете или да дадете на пауза музиката, да провеждате разговори или да увеличавате и намалявате силата на звука.

Батерия и свързаност

Huawei FreeBuds 4i

Снимка: Huawei

Едно от предимствата на Huawei спрямо конкурентите в сегмента е мощната батерия и възможност за бързо зареждане.

С Huawei FreeBuds 4i може да слушате музика в продължение на 10 часа непрекъснато с едно пълно зареждане. Само 10 минути престой в кейса са достатъчни, за да имате нови 4 часа на слушане на музика.

Заедно с кутийката за зареждане, Huawei FreeBuds 4i могат да постигнат 22 часа музика или 14 часа разговори.

Новите слушалки на Huawei изпъкват и с възможността си да се свързват лесно с различни устройства, без значение от вида им, оперативната им система или тяхната марка.

С отварянето на кутията за зареждане ще получите известие за свързване на телефона със слушалките. След като вече са добавени веднъж, слушалките ще се свързват автоматично с телефона или таблета Ви, когато отворите кутията за зареждане.

Цената

Снимка: Huawei

Мнозинството от изброените по-горе характеристики бяха запазена територия за премиум слушалките. Huawei FreeBuds 4i променят всичко това с цената си от 149 лева. За сравнение AirPods Pro на Apple струват между 400 и 500 лева. За сметка на това слушалките на Huawei в много отношения са по-добри.

Например, за само 10 минути престой в кейса Huawei FreeBuds 4i могат да издържат още 4 часа непрестанно слушане на музика. AirPods Pro могат да издържат само 2 часа. С пълно зареждане слушалките на Huawei издържат 10 часа, а на Apple - 4,5 часа.

Слушалките на Huawei използват Bluetooth 5.2 и могат да се свързват с всеки един смартфон, без значение от операционната му система и марка, връзката с таблет и лаптоп също е лесна. Слушалките на Apple могат да работят единствено с устройства с iOS или macOS.

На фона на равния резултат в територията на звука и активното шумопотискане, тези разлики, заедно с около 3 пъти по-достъпната цена правят Huawei FreeBuds 4i много по-добрият избор.