Фотографията е универсален език. От своето представяне досега, флагманите от сериите P на Huawei станаха неизменен партньор, както на аматьори, така и на професионалисти. Всяко едно устройство от серията P пресъздава уникално фотографско преживяване на своите потребители, благодарение на все по-добър и мощен хардуер и все по-усъвършенствани технологии за обработка на изображенията.

Серията HUAWEI P20 осъществи идеята за използване на физически голям размер CMOS сензор в смартфоните, а серията HUAWEI P30 промени правилата на фотографията с невероятни способности за приближаване и чувствителност към светлината. Новият Huawei P40 Pro идва с Ultra Vision Leica Camera система и продължава да пише историята на съвършенството на всеки заснет кадър с Huawei.

Най-големият CMOS сензор, използван досега в Huawei смартфони

Колко светлина се пречупва през един диамант се свързва с неговото тегло, което се измерва в карат. Аналогично, обемът на светлината, който обхваща един сензор на камера, се определя от неговата големина и се измерва в инч. В Huawei P40 Pro е използван 1/1.28- инчов HUAWEI Ultra Vision сензор, който превъзхожда по размер всички предходни сензори на Huawei смартфони. Този шедьовър на оптичния дизайн и инженерство осигурява висококачествени и несравними кадри на потребителите, като осигурява приемане на огромно количество светлина, висок динамичен обхват и ниско ниво на шума.

HUAWEI Ultra Vision сензорът е с 50MP резолюция и поддържа комбиниране на пикселите (обединяване на информацията от съседни пиксели) за постигането на впечатляващия размер от 2.44μm за пиксел. Освен това зелените пиксели от модела RGGB CFA се заместват от жълти пиксели в RYYB модел (Red-Yellow-Yellow-Blue) като така приемът на светлината се увеличава с 40%.

Прецизен автофокус - Full Pixel Octa PD AutoFocus

Всеки пиксел на 50-мегапикселовия Ultra Vision сензор има 2 фотодиода за Dual Pixel Diode AF. Новите P40 флагмани заснемат кадрите с резолюция 12,5MP и 4 към 1 комбиниране на пикселите. Това означава, че всеки голям пиксел съдържа 8 автофокусни фотодиоди, които спомагат за яснота и точност на снимката при недостатъчно осветление, както и прецизност при заснемане на малки движещи се обекти.

Многоспектърен сензор за цветна температура + AI AWB алгоритъм

Ефектът на многоспектърния сензор за цветна температура, както и на алгоритъма AI AWB (AI Auto White Balance) е най-осезаем при заснемането на портрети. Заедно те работят за постигането на фина текстура и най-точен и близък тон на кожата. Броят на цветните канали е увеличен от 3 на 8, поради което прецизността на цветовете се увеличава до 45%. Сложните AI алгоритми за машинно самообучение оптимизират портретите като прецизират сенките на лицето, както и лъскавината на косата.

HUAWEI XD Fusion Engine

HUAWEI XD Fusion Engine значително подобрява детайлите и качеството на изображението, като комбинира данни от няколко камери. Също така, преминава през семантична интерпретация, сегментиране и детайлна обработка на изображението пиксел по пиксел. Събраните данни от няколко камери дават ценна и подробна информация за експозицията, дълбочината и т.н. Изкуственият интелект точно и ясно разпознава информация за дълбочината, лицевите специфики, стойката и текстурата на кожата и успешно захранва невронния процесор. Обработката на снимките пиксел по пиксел подобрява боке ефекта и динамиката и спомага за възпроизвеждане за един великолепен портрет.

Periscope SuperSensing Zoom

Хоризонтално разположената перископична 5х оптична Telephoto камера поддържа 5х оптично увеличение и 50х цифрово увеличение. HUAWEI P40 Pro разполага с първата телефото камера с RYYB (Red-Yellow-Yellow-Blue) филтър и по този начин увеличава приема на светлина с 40% и подобрява качеството на снимката при по-ниска осветеност.

Ultra Wide Cine камера

HUAWEI P40 Pro идва с ултраширокоъгълната Ultra Wide Cine Camera с 1/1.54- инчов сензор с пропорции 3:2. Поддържа се ISO51200 Ultra Low-light Video и видео на забавен каданс на 7680fps. В камерата е вградена технологията Sedecimpixel Fusion, която поддържа комбиниране на пикселите до 4.48μm пиксели, което повишава светлочувствителността и води до отлични резултати при заснемане на видео при ниска осветеност.

Приближаване на звука - Audio Zoom

HUAWEI P40 Pro поддържа функцията обграждащ Audio Zoom. Три вградени микрофона - отгоре, отдолу и на гърба на смартфона, прецизно събират звуците в обкръжението ви. Така, когато се използва увеличението на камерата, далечните звуци се допълват. Системата добавя не само обграждащите звуци, но и разпознава и филтрира далечни второстепенни звуци.

HUAWEI Golden Snap

Благодарение на мощния чипсет Kirin 990 5G, производителността и възможностите на изкуствения интелект, флагманите от P40 серията могат интелигентно да идентифицират и обработят предмети в реално време. Новата функция AI Best Moment запечатва серия динамични снимки преди и след натискането на бутона. Невронният процесор изследва едновременно над 30 пози и над 90 лицеви емоции в кадрите. И всичко това улеснява потребителите след това да изберат най-добрата снимка директно от галерията.

Мощни предни камери

HUAWEI P40 Pro разполага с 32MP селфи камера с автоматичен фокус, IR камера за дълбочина, сензор за близост и сензор за амбиентна светлина, всички вградени в малък ноч в дисплея. Тези високотехнологични компоненти обогатяват преживяването на потребителите. Модулът на предната камера поддържа автоматичен фокус за по-добро селфи и ясна визия на лицето. Камерата поддържа и 4К UHD видео заснемане, както и боке ефект за вашите снимки.

Обединявайки всички тези иновации, Huawei P40 Pro e своеобразен шедьовър и безпрецедентен пример за върхови постижения в областта на фотографията и видеографията. Обединява професионализма и знанията на учени, математици, фотографи и артисти от цял свят. Благодарение на всички тях, всеки потребител може да създава, запазва и споделя безценни спомени във високо качество.

 

*Рекламен материал