Компютърната техника днес е част от ежедневието ни. Тя е широко използвана както на работното място, така и у дома, където нейното приложение се свързва с контрола на почти всички уреди.

Какви са предимствата на техниката втора ръка?

Напоследък все повече потребители купуват съоръжения втора употреба. Позовавайки се на мнението им, от онлайн магазин Квант сервиз споделят предимствата ѝ:

  • По-ниска цена - потокът от поява на все по-нови неща е естествен, тъй като технологиите напредват бързо. Обикновеният потребител търси бюджетни варианти. Такива се оказват техническите съоръжения втора употреба;
  • Надеждност - често се оказва, че по-старите модели компютърна техника са в пъти по-надеждни спрямо новото. Тяхното качество и издръжливост са изпитани във времето;
  • Разнообразие - с бързото развитие на технологиите трудно би могло да се говори за фактическо остаряване. Разликите между чисто новите продукти и тези втора употреба са неосезаеми и съвсем не са в ущърб на обикновения потребител. Притежанието на употребявана компютърна или друга техника би могло да ви спести доста пари и дава възможност да получите по-широко разнообразие.

Съвети от Квант сервиз за избор на техника втора употреба

След като вече изяснихме предимствата на техниката втора употреба е добре да знаете за какво да внимавате при закупуването ѝ:

Квант сервиз

  1. Достоверен и оторизиран представител - факт е, че с използването на интернет можете да следите тенденциите на пазара. Внимавайте за ненадеждните източници, продаващи продукти втора употреба, които на практика се оказват неизползваеми. За да избегнете това, от Квант сервиз съветват да купувате втора употреба само от надеждни продавачи.
  2. Оглеждайте се за видими забележки - при избор е добре да оглеждате корпусите за липсващи елементи като болтчета и повреди - счупвания или надрасквания.
  3. Проверка на изправността - това е важно за работата ви с избраните компютърни продукти втора употреба. Не пропускайте да проверите дали се включва и зарежда, работят ли всички USB портове, всички клавиши на клавиатурата. Ако ще купувате лаптоп втора употреба, то е добре да обърнете внимание и на компоненти като тъчпад и оптично устройство.

Какво устройство да изберете според нуждите си?

Както със сигурност знаете откъм компютърна техника на пазара се предлагат настолни компютри и преносими, известни като лаптопи.

Разликата между двата типа устройства се корени в тяхната компактност, тоест компютрите притежават отделни компоненти като компютърна кутия, монитори, както и PC периферия, като клавиатура и мишка. В лаптопите всички тези неща са скачени за корпуса, което ги прави преносими и сравнително по-леки. Плюсът на компютрите е, че при евентуална повреда на машината, ще ви се наложи да сменяте само отделната повредена част. Частите на преносимата компютърна техника са общи и често се оказва, че подмяната на отделните компоненти излиза доста солена.

На кои характеристики да обърнете внимание?

Независимо кое устройство ще изберете, е добре да отделите внимание на характеристики като:

  1. Производителност - най-често зависи от процесора.
  2. Памет на хард диска - колкото по-голяма е тя, толкова повече пространство ще имате за съхранение на файлове и програми.
  3. Издръжливост на батериите - важи за лаптопите. Специалистите смятат, че висококачествените батерии трябва да могат да издържат не по-малко от 4 часа дори при непрекъсната работа.

Защо е важна операционната система?

Операционната система отговаря за ефективната ви работа с компютърната техника. Слагайки лицензирана, вие ще можете да използвате най-новите версии на програмите, както и ще се наслаждавате на перфектна бързина на машината ви, бързо зареждане и липса на постоянни грешки.

Каква употребявана техника ще откриете в Квант сервиз?

Квант сервиз работи само с лицензирани марки като Dell, Lenovo, HP, Apple, Fujitsu.

В магазина ще намерите употребявани продукти като компютри, лаптопи, както и отделни компоненти за вашите машини, като монитори и батерии. За района на София се предлага безплатна доставка с възможност избраният продукт да пристигне директно до вашия адрес.

 

* съдържание на kvantservice.com