Съоснователят на технологичния гигант Apple Стив Возняк стартира своя собствена космическа компания. Тя ще носи името Privateer.

За момента информацията по темата е оскъдна. В загадъчна публикация в Twitter Возняк обяви, че съвсем скоро ще заработи "частна космическа компания, която се различава от останалите". Постът в социалната мрежа е придружен от видеосъобщение в YouTube. "Небето вече не е граница", се казва в края на клипа.

Все повече успели предприемачи, особено от технологичния сектор, искат да получат възможността да оперират в космическото търговско пространство, като Ричард Брансън и Джеф Безос например. Изглежда, че сега и Стив Возняк не може да устои на изкушението.

Съоснователят на Apple може би няма за цел да се конкурира така ожесточено с другите. "Това не е състезание", се казва във видеото. "Ние не сме един човек, една компания, една нация. Ние сме една планета."

Очаква се повече подробности да бъдат разкрити по време на конференцията Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies (AMOS). Тя ще се проведе тази седмица в Мауи, Хавай.