В ход са тестовете на значим функционален ъпдейт на операционната система Windows. Участници в програмата Windows Insiders вече имат достъп през канала Skip Ahead до версия с кодово име 20H1 - това е платформата за пролетта на 2020 г.

Подготвя се нещо грандиозно, според публикации в специализирани форуми. Изненадващо за мнозина е, че преди да се появи версията с кодово име 19H2, която е планирана за есента 2019 г., членовете на Windows Insiders вече имат достъп до следващо издание на Windows 10.

Самата Microsoft обяснява решението си с факта, че в Windows 20H1 ще се появят нови функции, които изискват много повече време за опознаване и тестване. Това е ясен сигнал от компанията за предстоящи големи промени в операционната система, предава technews.bg.

В момента повечето разработчици в екипа на Windows са фокусирани върху предстоящата актуализация с кодово име 19H1, която се очаква да излезе тази пролет. Обновлението ще предложи нова светла тема, подобрени център за известия и пясъчник (Windows Sandbox), както и редица други промени.

Наесен пък излиза актуализацията 19H2, която все още не е налична за тестване от участниците в Windows Insiders. Затова и появата на версия 20H1, планирана за пролетта на 2020 г., предизвика вълнения сред общността на Windows специалистите.