Изкуствен интелект накара покойният певец франк Синатра да изпее популярно парче на поп дивата Бритни Спиърс, пише "Футуризъм". В началото на април фирмата за разработване на изкуствен интелект OpenAI пусна нов вид инструмент с името "Джубокс", който създава нова музика или комбинира вече съществуващи стилове в нови и неочаквани варианти.

От компанията пуснаха и няколко пробни парчета, които са генерирани с алгоритъма, но екипът на "Футуризъм" имал специално музикално желание - редакторите искали да чуят песента "Токсик" на Бритни Спиърс, но в изпълнение на Франк Синатра. Алгоритъмът успешно съчетал гласа на певеца с текста на поп дивата, като резултатът е впечатляващ и стряскащ едновременно. Част от парчето беше публикувано в "Ю туб".

От технологичната медия коментират, че с появата на изкуствен интелект, който претворява съществуваща музика или прави нова има и много правни въпроси. Като например артистите, върху чиято музика "Джубокс" тренира трябва ли да получават пари от авторски права?