След като Apple обяви, че заради епидемията с коронавируса Covid-19 приходите ѝ през второто тримесечие ще са по-слаби, това породи въпроси какво ще се случи и с новите модели на компанията. Според информация на Bloomberg, за сега те ще се реализират по план.

Очакванията са, че през март Apple ще представи по-евтин смартфон с цена от около 400 долара. Според източниците на агенцията, Apple полага всички усилия да представи модела по план и това ще се случи стига да няма твърде неприятно развитие с епидемията.

Компанията планира да представи и нов iPad Pro през първата половина на годината. Полагат се усилия и това да бъде изпълнено според предварителните планове, което също зависи от развитието на епидемията.

Заради по-строгите мерки за сигурност, наложени от китайските власти, много от заводите работят с намален капацитет. Производителят Foxcon, който произвежда много от устройствата за Apple, е със седмици назад с традиционните сезонни назначения и изоставанията могат да продължат до юни и след това, в зависимост от развоя на епидемията. Очакванията са, че последиците от епидемията тепърва ще са видими за бизнеса не само в ИТ индустрията.