Изпълнителният директор на SpaceX Илън Мъск обяви, че Starlink - сателитната интернет услуга на компанията - ще излезе от публичната си бета фаза през октомври.

Макар това да е вълнуваща новина, браншът я приема с "едно наум". В края на краищата Мъск е пословичен със склонността си да пропуска сроковете, които си поставя и обявява публично, предава technews.bg.

В петък Мъск оповести някои новости около мрежата Starlink, която предлага интернет чрез приблизително 1800 спътника на ниска орбита, в любимата си платформа Twitter, но не навлезе в подробности. В отговор на въпрос на потребител относно края на бета-фазата Мъск отговори съвсем кратко: "следващият месец".

По-рано през годината Мъск посочи, че Starlink "вероятно" ще излезе от бета-версията си до края на лятото, но този срок е твърде неясен и за мнозина изглежда все по-малко вероятен.

Излизането от бета-фазата би означавало компанията да пристъпи към по-мащабно "официално" стартиране на услугата в глобален мащаб. В същото време Starlink твърди, че е имала повече от 500 000 заявки още в края на отминалия месец май.