Още през настоящата година ще имаме нов лидер в доставките за екрани на смартфони, твърдят анализатори. Още преди края на 2020 година Samsung ще произвежда повече екрани от сегашния лидер BOE Technology.

Китайската компания ще бъде изправена пред много трудности и ще намали доставките, най-вече заради разпространението на коронавируса.

В момента BOE притежава 22.2% пазарен дял, но разликата със следващите - Samsung Display е около 1%. Сега BOE и останалите китайски производители държат половината пазар, но в следващите месеци това със сигурност ще се промени.

Ситуацията с вируса ще се отрази на доставките, тъй като през последните няколко седмици не функционират редица мощности. Според запознати, дори положението около вируса да се нормализира мигновено, продуктовите линии вече са напълно извън график и това ще обърка сериозно производството.

Проблеми пред BOE създават и очакваният спад на продажби на смартфони в Китай, които през настоящата година се очаква да са с 30% по-малко. А това означава само едно - Samsung скоро ще е лидер в производството на екрани за мобилни телефони в глобален мащаб.