Снощи Apple представи нова версия на своята мобилна операционна система - iOS 14. Предварителните очаквания за iPhoneOS, тиражирани в Twitter от известен инсайдер, не се оправдаха, предава technews.bg.

iOS 14 реализира редица иновации, като например това, че най-накрая прозорецът за входящо повикване не се отваря в цял екран, прекъсвайки всяка текуща задача. Добавен е също режим "картина в картината".

Apple е добавила в iOS 14 и възможност за търсене на емоджи, която ще позволи на потребителите да изберат подходяща емотикона с помощта на ключова дума. За целта е създадено ново текстово поле, в което е достатъчно да въведете ключова дума или фраза, за да получите достъп до различни емотикони за избор.

Тази функция отдавна присъства в Android, но едва сега се появява в iOS. Заслужава да се отбележи, че за много потребители, които обичат активно да използват емотикони във виртуалните си комуникации, това е наистина удобно нововъведение.

Освен това Apple публикува списък с устройства, поддържащи iOS 14, който започва от iPhone 6s/6s Plus и iPhone SE от първо поколение, така че повечето потребители на епълски смартфони ще могат да се възползват от новите възможности на платформата.