Говорили ли сте сърдечно или весело с колега? Това може да ви каже нова умна гривна на "Амазон", както и да анализира качеството на съня ви или разпределението на телесните ви мазнини, предаде Франс прес.

Технологичният гигант от четвъртък предлага новия си продукт - гривна без екран, наречена Амазон Хейлоу (Amazon Halo), която постоянно измерва и оценява физическата активност на потребителите благодарение на системи за изкуствен интелект.

Както при много подобни аксесоари и умни часовници, идеята е потребителят да може да прецени здравето и благополучието си по точен и персонализиран начин и да се научи как да ги подобри.

Гривната се предлага с допълнителен изненадващ детайл: функцията "Тон" определя дали гласът на носещия я потребител звучи повече или по-малко позитивно. "Благодарение на нея потребителят може да разбере по-добре как тонът му се възприема от околните и да му помогне да подобри комуникацията и отношенията си", се посочва в изявлението, направено от компанията.

Гривната също така записва интензивността на движение по време на упражнения, качеството на съня, сърдечния ритъм и други променливи в точкова система. Бягането, например, носи повече точки от ходенето.

Потребителят може да избере дали да сподели резултатите си с партньори.

От "Амазон" уверяват, че цялата тази лична информация ще бъде защитена и лесно може да бъде изтрита.

Гривната струва 65 долара в предпродажба в САЩ с 6-месечен абонамент за разширените функции, след което ще се предлага за 100 долара с месечен абонамент от 4 долара.