Xiaomi показа първия си хуманоиден робот, наречен CyberOne. Той е най-новият член на серията Cyber на Xiaomi, присъединявайки се към миналогодишния четирикрак робот Cyberdog.

Хуманоидът CyberOne е снабден с усъвършенствани ръце и крака, поддържа балансиране на позата при двукрако движение и достига въртящ момент до 300 Nm. Роботът е със 177 см височина и 52 кг тегло, а размахът на ръцете е 168 см. 

CyberOne поддържа до 21 степени на свобода при движение и постига скорост на реакция в реално време от 0,5 ms, което му позволява да симулира напълно човешки движения. CyberOne може да държи и до 1,5 кг тегло с една ръка.

Роботът на Xiaomi е в състояние да открие щастието и дори да утеши потребителя в моменти на тъга. Всички тези функции са интегрирани в процесорите на CyberOne, които са съчетани с извит OLED модул за показване на интерактивна информация в реално време.

"Изкуственият интелект и механичните възможности на CyberOne са самостоятелно разработени от Xiaomi Robotics Lab. Инвестирахме сериозно в научноизследователска и развойна дейност, обхващаща различни области, включително иновации в софтуера, хардуера и алгоритмите", казва Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi Group.

Технологията на CyberOne ще бъде приложена към все повече и повече продукти на Xiaomi в бъдеще, а компанията ще развива комерсиални продукти в сферата на роботиката, обещава Лей Джун.