След последния ъпдейт на Windows 10 мнозина потребители се оплакаха от появилата се реклама в старт менюто. За сега в рекламното поле се появява призив да се изтегли един от продуктите на корпорацията, но не малко хора изразиха опасение, че скоро ще започнат да виждат всякакви реклами, директно в операционната си система.

Според Microsoft рекламата се вижда само от потребители, които работят активно с приложенията Mail и Calendar и за сега няма планове за разширение на полето или използването му за нещо, което няма да е полезно за потребителите.

Повечето потребители са на мнението, че това е само началото, а появилата се реклама не може да се изключи по никакъв начин. Няма опция тази площ да бъде отново заета от нещо друго. В общите условия на операционната система обаче, появяването на подобни реклами е регулирано и след като потребителите са се съгласили с тях просто няма какво да се направи.

Още по-интересно е, че ако се възползвате от офертата, която се предлага в рекламата, същата продължава да се вижда, което говори, че тя е статична и не отчита състоянието на отделния потребител.