Най-голямата социална мрежа на планетата, Facebook, се срина на територията на Европа. Основните засегнати са във Великобритания и Украйна. Сигналите за проблеми в достъпа до сайта са най-много на брой в Лондон и Киев. Трудности при използването на Facebook са регистрирани още в Берлин, Москва, Виена, Милано и други големи европейски градове.

Проблеми с използването на социалната мрежа има и в България - основно в София. На Балканите има проблеми още в Гърция.

Това се появява при опит за отваряне на сайта от България

Снимка: Facebook

Според сайта DownDetector невъзможността за нормалното ползване на сайта са стартирали вчера вечерта. Не са ясни причините за срива, но се предполага, че най-вероятните причина са малки ъпдейти или проблеми с част от сървърите на Facebook.

Освен Facebook се е сринала и другата голяма социална мрежа, собственост на Марк Зукърбърг - Instagram. При опит за влизане в сайта потребителите виждат "5xx Server Error". Това говори за вероятността в основата на сривовете да са проблеми със сървърите.

Преди около 2 месеца най-голямата социална мрежа се срина на Балканите, а малко по-рано сайтът претърпя най-големия срив в историята си. Все по-тежкият и сложен код, а понякога и неумело инсталираните ъпдейти по сайта са основният виновник за проблемите. Мнозина упрекват Марк Зукърбърг в лошо управление на социалната мрежа. Проблемите с Facebook обикновено се отстраняват бързо и сайтът рядко е недостъпен за повече от час.