След разпространението на коранавируса през последните седмици и обявяването му за глобална заплаха от Световната здравна организация, Google модифицира своята търсачка, така че да е в помощ на хора, опитващи се да се опазят от заразата.

Полето за търсене става част от SOS Alerts. При търсене на информация, свързана с вируса, се отваря специален панел, в който се показват най-актуалните данни, последните новини за коронавируса и препоръки как да се опазите.

Важно е да се отбележи, че от компанията са се погрижили специално за филтрацията на фалшивите новини, които са множество тези дни. В специалната секция вече ще се вижда само достоверна информация. Същото се отнася и за съветите към потребителите.

Функцията е достъпна от днес, но се разпространява систематично и все още не е налична за всички потребители. С приоритет при разпространението са засегнатите райони, но до часове би трябвало SOS Alerts да работи в цял свят.

Google не е безразлична към случващото се в Китай. Компанията вече осигури финансиране а 250 хиляди долара за Червения кръст в Поднебесната империя. Тази сума ще помогне на местните власти да се борят по-ефективно с разпространението на вируса.