Търсенето на видеоклипове в Google е доста семпло. Обикновено резултатите показват единствено клипове, които като цяло са близки до търсените ключови думи. Постепенно това ще се промени и търсачката ще може да показва конкретни моменти вътре в клиповете, съобщава TechCrunch.

Това ще стане възможно благодарение на допълнителни тагове, които ще се добавят ръчно от създателите на дадения клип. Google коментира, че за сега видеото не може да се анализира със същата подробност като текст и затова е възможно да се пропусне важно, релевантно съдържание.

Създателите на клиповете ще могат да добавят маркери във видеото, които да означават определена дейност. Например клип, който показва как да се сглоби нещо, може да бъде маркиран на няколко места - началото на всяка стъпка. Така не само потребителят ще се ориентира по-лесно, а и търсачката на Google, която ще може да дава линкове към директния момент.

От Google обявиха, че функцията ще се предлага не само за YouTube. Компанията вече работи с медии и други видеопортали, които също да могат да добавят подобни тагове към клиповете си.