TikTok е оправила няколко опасни уязвимости в популярното си приложение, съобщава CNET. Проблемите са били открити от компанията за киберсигурност Check Point, която е уведомила TikTok преди седмици.

Двете корпорации са работили заедно и още през декември са отстранили откритите уязвимости. Няма данни злонамерени лица да са знаели за тях и да са ги използвали.

Пролуките са били доста сериозни. Чрез тях хакери са имали възможност да публикуват или изтриват клипове от профилите на потребителите, да публикуват "скритите" клипове и да получат достъп до личните им данни. Освен това е имало възможност да се изпращат съобщения с линкове към вируси.

Говорител на TikTok коментира, че компанията е отворена за партньорства с експерти по киберсигурност, които да им съобщават коректно за откритите проблеми и заедно да ги отстраняват. TikTok благодари на Check Point, че е направила точно това и е изчакала проблемите да бъдат отстранени и ъпдейтът да достигне до потребителите, преди да съобщи за откритието си.