Според слайдове, публикувани в Twitter от новия собственик на социалната мрежа Илон Мъск, Twitter Inc. е започнала да наема служители след масовото съкращаване на работни места по-рано този месец. В един от слайдовете, показани от Мъск по време на корпоративна среща, се казва: "Ние набираме персонал", без да дава подробности.

Според слайдовете, които показват данни от Twitter за средата на ноември, реториката на речта на омразата в социалната мрежа е намаляла, а съобщенията за това, че някой се е представил за друг, са по-малко.

Слайдовете показват рекордно високо ниво на нови регистрации на потребители - средно над 2 милиона на ден през седмицата до 16 ноември. Мъск заяви, че знае как да направи така, че Twitter да има повече от 1 милиард месечни потребители за година и половина. Той също така обеща, че скоро Twitter ще възобнови платения абонамент за Twitter Blue, за да провери автентичността на акаунта със сини отметки.

По-рано Илон Мъск обяви, че в допълнение към сивите и сините отметки в описанията на акаунтите в Twitter ще се използват и златни отметки, за да се потвърди автентичността на акаунтите на компаниите.