Може и да звучи парадоксално, но един от най-богатите хора в света - Марк Зукърбърг, който е създател на Facebook и има състояние в размер на близо 70 милиарда долара, заяви, че според него не трябва да съществуват милиардери.

Изявлението беше направено по време на Q & A сесия (въпроси и отговори) със служители на неговата компания. Дали това е само поза и опит да се хареса на своите служители и милиардите потребители на социалната мрежа, или предприемачът наистина мисли така?

Истината е, че отговорът на Зукърбърг е малко по-балансиран.

"Мисля, че ако правиш нещо хубаво, трябва да бъдеш възнаграден, но според мен част от богатството, което може да бъде акумулирано, е неприемливо" - посочва той по време на сесията и добавя - "Не знам дали имам точна представа за прага на богатството, което някой трябва да притежава, но от едно ниво нататък никой не заслужава да има чак толкова много пари."

Марк Зукърбърг стана най-младия милиардер в света още по време на първите по-значими рискови инвестиции в началния етап от развитието на Facebook. Днес създадената от него компания струва стотици милиарди и усилено придобива перспективни ИТ фирми като Instagram, WhatsApp, Oculus и др., инвестирайки милиарди долари в тях.